ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОЇ РОБОТИ МЕЛІОРАТИВНИХ МЕРЕЖ

Спеціалісти водогосподарських організацій Держрибагентства готують міжгосподарські меліоративні мережі та гідротехнічні споруди до ефективної роботи у новому зрошувальному сезоні.

Про це повідомляє державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Так, фахівці Болградського МУВГ відремонтували насосно-силове обладнання та запірно-регулюючу арматуру на НСП-2 Костянтинівська. У зв’язку з пониженням рівня води у р. Дунай здійснено закриття шлюзів Вікета та Орловського.

Водночас спеціалістами Ізмаїльського УВГ постійно проводяться підготовчі заходи з ремонту та відновлення насосно-силового та електротехнічного обладнання, запірно-регулюючої арматури та трубопроводів, очищення каналів та аванкамер тощо.

Крім того, працівники Ізмаїльського УВГ допомагають водогосподарським організаціям у підготовці до нового поливного сезону та відновленні внутрішньогосподарських меліоративних мереж. Зокрема, спеціалісти Ізмаїльської експлуатаційної дільниці проводять встановлення запірно-регулюючої арматури на внутрішньогосподарських меліоративних мережах ТОВ «Дунайський аграрій».

Нагадаємо, у 2024 році на півдні Одеської області відремонтують Нагірнянську, Ташбунарську та Ізмаїльську зрошувальні системи. Вартість реалізації проєктів – 94 458 654,4 грн.