ОДЕЩИНА СЕРЕД ЛІДЕРІВ

Українські аграрії з початку 2023 року завдяки державним програмам отримали близько 21,2 млрд гривень кредитів.
❗Серед лідерів Одеська область!
📌В Україні 5 тис. сільгоспвиробників отримали кредитну підтримку, з них 484 сільськогосподарських підприємства з Одещини, що становить 9,3% від загальної кількості, у тому числі 414 підприємств за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%», що становить 10,1 % від загальної кількості по Україні!
📜Станом на 27 березня 2023 року обсяг залученої кредитної лінії по всіх програмах кредитування в Одеській області – 1,37 млдр грн., що становить 6,5% від загального обсягу залученого кредиту по Україні, у тому числі за програмою 5-7-9 – 1,2 млрд грн., що становить 10,7 % від відповідного показника по Україні.

📑Мінімальна процентна ставка за укладеними кредитами/кредитними лініями становила – 6,0 % (по Україні – 0,01 %), а максимальна – 24,0% (по Україні – 45,0 %).
💲У 2023 році сільгосптоваровиробники залучили кредитні кошти у 25 банках. Найбільше було залучено кредитів сільськогосподарськими товаровиробниками у АТ КБ «ПриватБанк». Друге місці по залученню кредитів сільськогосподарськими товаровиробниками займає АТ «Райффайзен Банк». Третє місце посідає – АТ «Ощадбанк».

💬Алла Стоянова директор Департаменту зазначає, що “Держава надала безпрецедентну підтримку щодо пільгового кредитування агросектору. Наші аграрії стикаються з низкою важливих питань: дефіцит робочих рук, обігових коштів, вартість добрив й ЗЗР. Але всі питання вирішуємо разом. Згуртовані та єдині, або в нас головна мета — перемогти!”

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!