НОВА АГРАРНА ПОЛІТИКА

21 липня Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА провела онлайн нараду з керівниками сільгосппідприємств Одещини, представниками громад та районних військових адміністрацій.

📢Головне питання заходу — отримання світових грантів в рамках національного проекту “єРобота”. У ході обговорення учасники зустрічі всебічно розглянули механізм надання грантів на розвиток теплиць згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» для створення або розвитку тепличного господарства, а також наказу Мінагрополітики від 06.07.2022 № 428 «Про затвердження типового проекту модульної теплиці».

💬“В той час, коли наші фермери боронять аграрний фронт країни, вони як ніколи потребують підтримки з боку держави. Від працівників сільгосппідприємств зараз залежить важливе питання — забезпечення продовольчої безпеки країни. Зі свого боку ми робимо все для досягнення декількох цілей: створення робочих місць в аграрному секторі та в сільській місцевості, заради розвитку нашої економіки, допомогаємо у релокації бізнесів із тимчасово окупованих територій, працюємо над нарощенням експорту вітчизняної продукції. Уряд розробив низку грантових проектів, які стануть опорою та допоможуть не лише зберегти, а й зміцнити АПК. Сьогодні ми ретельно розглянули проекти “Своя справа”, “Свій сад”, “Своя теплиця”, “Новий рівень: переробка”. Впевнена, що аграрії Одещини скористаються новими можливостями” – зазначила Алла Стоянова.

💥Присутній на зустрічі офіційний представник “Ощадбанку” підкреслив важливість подобних заходів та надав інформацію, що перші заявки від одеських аграріїв вже отримано та вони знаходяться на розгляді.

📢УВАГА! Робочі матеріали, у тому числі модульний проект зі створення теплиці, прикріплені у фотоматеріалах.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

https://minagro.gov.ua/npa/pro-zatverdzhennya-tipovogo-proektu-modulnoyi-teplici