БЮДЖЕТНА ДОТАЦІЯ ДЛЯ ОВК ТА ВИРОБНИКІВ С/Г ПРОДУКЦІЇ

Уряд схвалив рішення про компенсацію вартості відновлення та будівництва меліоративних систем для організацій водокористувачів.
Відповідна постанова № 628 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів» прийнята на черговому засіданні Кабінету Міністрів.

Згідно з постановою, сільгосптоваровиробники, які використовують меліоровані землі, можуть отримати до 50 відсотків компенсації вартості витрат за проведення робіт з реконструкції та модернізації наявних або будівництва нових меліоративних систем. ОВК можуть отримати до 50% відсотків компенсації за відновлення насосних станцій.

Розмір допомоги для сільгоспвиробників складатиме не більше 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин.

Бюджетна дотація надається за проведення робіт та прийняті в експлуатацію меліоративні системи за період з 1 листопада 2023 року до 31 жовтня 2024 року.

Заявку на отримання бюджетних коштів та документи до неї сільгосптоваровиробники подають через Державний аграрний реєстр.