НА ОДЕЩИНІ ТРИВАЄ ДОСЛІДЖЕННЯ НЕРЕСТОВОГО ХОДУ ОСЕЛЕДЦЯ

З метою вивчення особливостей нерестового ходу оселедця у 2024 році в українській частині дельти Дунаю та уточнення строків заборони на його вилов, спеціалісти Інституту рибного господарства, екології моря та океанографії Держрибагентства спільно з фахівцями Інституту морської біології НАН України здійснюють комплекс іхтіологічних досліджень щодо даного виду.

Для вивчення використано особини з уловів за програмою науково-дослідних робіт Інституту морської біології НАН України, зокрема, відібрано біологічні зразки.

Водночас проведено гідробіологічні дослідження.

Вивчення водних біоресурсів водойм Причорномор’я є необхідним для розробки наукових засад збереження та раціонального використання водних біоресурсів.

Наразі також тривають наукові дослідження на р. Дністер та Дністровському лимані, у співпраці з рибальськими підприємствами, що здійснюють промисел водних біоресурсів у даних водних об’єктах.

Нагадаємо, для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.