МІЦНІСТЬ ГРОМАД – ЗАПОРУКА ПЕРЕМОГИ

📍20 вересня відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Представники органів центральної влади, обласної військової адміністрації, органів місцевого врядування всебічно та відверто обговорили ключові питання розвитку регіону.

💬“В умовах повномасштабного вторгнення надважливо перебувати постійному та тісному діалозі з кожним членом Конгресу, чути кожен голос від представників місцевого самоврядування та допомагати у вирішенні проблем місцевого значення. Єдність, взаємна довіра та усвідомлена відповідальність перед Державою в умовах війни – це і є той внесок у велику перемогу, який Конгрес здатен культивувати, розвивати та максимально масштабувати. Навіть в умовах, коли ворог цілеспрямовано нищить нашу портову інфраструктуру. Маємо зробити усе, щоб Одещина продовжувала залишатися морськими «воротами» держави”, – зазначив під час виступу Олексій Кулеба, заступник керівника Офісу Президента.

👊🏻В ході наради учасники обговорили питання щодо забезпечення якісною питною водою населених пунктів Ізмаїльського та Болградського районів, незадовільного стану системи водовідведення в м. Білгород-Дністровський та м. Кілія, необхідності будівництва біологічної очистки господарсько-побутових стічних вод у с. Шабо, аварійного стану дамби Хаджибейського лиману.

💬«Тільки злагоджені дії влади, бізнесу і громадянського суспільства стануть запорукою зростання економічного потенціалу області, яке дозволить, в тому числі, відбудувати пошкоджену внаслідок ворожих атак інфраструктуру області й дасть поштовх для комплексного розвитку нашого регіону», – заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

🔱Увагу було приділено блоку питань пов’язаних з продовольчою безпекою та агросектором: збільшення пропускної спроможності автомобільної дороги М-15 «Одеса – Рені», підвішення проєктних потужностей зрошувальних земель в Одеській області, необхідність запуску та відновлення виробничих процесів АТ «Одеський припортовий завод».

💬Микола Сольський Міністр аграрної політики та продовольства України зазначив, що “ми маємо заохочувати аграріїв до нового курсу роботи. Підтримувати та стимулювати їх діяльність. Це можливість об’єднатися та прийняти для світу нові правила існування заради майбутнього. Пріоритет №1 – сталий розвиток. Україна – частина цивілізованого світу, і ми робимо свій внесок у вирішення цих глобальних проблем. Продовольча безпека – не єдиний виклик для сучасного світу. Актуальними є й проблеми кліматичних змін, які тягнуть за собою виснаження ресурсів, а також питання трансформації продовольчих систем, енергозбереження, використання відновлювальних ресурсів. Одещина завдяки грамотному управлінню з боку Алли Стоянової, Олега Кіпера стала лідером з низки агропитань. Якщо ще 1,5-2 роки тому мало хто вірив у розвиток зрошення, то зараз в області вже створено 11 ОВК, 7 з них зареєстровано. Це свідчить, що Одеська адміністрація професійно працює”.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА виступила з доповіддю “АГРАРНИЙ ФРОНТ: МІЦНІСТЬ ГРОМАД – ЗАПОРУКА ПЕРЕМОГИ”, презентувала “Кліматичну карту” України та акцентувала, що “протягом останніх років глобальні зміни клімату, нестача вологи у ґрунті та затяжні посухи ведуть до значних втрат урожаїв – до 10-70%. Через брак води господарства вимушені переорієнтовуватись на більш посухостійкі сорти та гібриди, проте повністю проблему водного балансу це не вирішує. Зможемо напоїти поле — зможемо гарантувати продовольчу безпеку”.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!