СИЛА В ЄДНОСТІ: ПІДТРИМКА КРАФТОВИХ ВИРОБНИКІВ

📍16 вересня в Одесі відбувся унікальний захід – «Фестиваль крафтового вина та сиру», який об’єднав власників та керівників аграрних господарств, виробників вина, сиру, представників влади та громадських профільних асоціацій.

U-Nation за підтримкою Агенції регіонального розвитку Одеської області в рамках заходу провели відкритий діалог щодо обговорення реального стану галузі та фактичних можливостей експорту крафтової продукції.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА зазначає, що “Україна обрала чіткий шлях вступу у Європейський Союз, де основу економіки складає перш за все малий та середній бізнес. Держава зі свого боку підтримує крафтових виробників: це й державна грантова програма єРобота, й кредитна допомога. Сьогоднішній фестиваль – це доказ стійкості та сили українських виробників. Купувати продукцію в українського крафтового виробника – це патріотично, смачно, корисно та автентично. Це розвиток нашої економіки”

💬Сергій Кононенко директор Агенції регіонального розвитку Одеської області зауважує, що “наша сила – у нашому єднанні! Попри повітряні тривоги та кліматичні виклики фермери змогли підготувати власні смаколики та презентували учасникам фестивалю. Нам необхідно підтримати крафтових виробників та допомогти релокованому бізнесу. Віримо, що наші виробники зможуть вистояти у ці нелегкі часи. Агенція регіонального розвитку допомагає багатьом регіональним компаніям та виробникам вітчизняних товарів вийти на зовнішній ринок. Наприклад, цифрова платформа «Nazovni» створена для експорту української продукції та надає українським виробникам можливість зручної та ефективної взаємодії з українськими дипломатичними представництвами у світі”.

💬Олена Іванова керівник відділу роботи з громадами АРР акцентує, що «створити стабільний добробут – це одна з цілей економічної підтримки. Також створити додаткові робочі місця. Але для цього необхідно підтримувати бізнес”.

🍇Відвідавши фестиваль, кожен отримав незабутні емоції. Рубінове вино в келиху, з нотами чорного одеського винограду й яскравим свіжим смаком домашнього сиру, приготовленого за старовинними рецептами стали приємною родзинкою заходу.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!