ІНВЕСТИЦІЇ В УКРАЇНСЬКУ ЕКОНОМКУ — ПОТУЖНИЙ СИГНАЛ ПЕРЕМОГИ

📌14 серпня на базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся науково-практичний семінар “Розробка та впровадження механізмів залучення інвестицій з використанням програмного забезпечення ARCGIS від компанії ESRI (США) задля сталого розвитку громад Одеської області”.

📊Впровадження реформи з децентралізації відкрило можливості для економічного розвитку окремих територій, зокрема, через залучення інвестицій. Сучасні реалії змушують регіони розробляти якісні та інноваційні проєкти з метою отримання додаткових ресурсів та інвестицій. Від їх залучення прямо залежить рівень сталого розвитку територій і добробут мешканців. Одеська область приваблива для інвесторів стратегічним географічним положенням. Та навіть війна не змогла це змінити.

Учасники семінару ретельно розглянули наступні теми:

• прийняття управлінських рішень регіонального рівня та сучасна демографічна ситуація;

• використання геопорталу громади;

• технологічне підґрунтя для впровадження сучасних механізмів сталого розвитку громад з використання GIS-технологій;

• інвестиції, розвиток туризму і створення СМАРТ-поселень.

❗Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА зазначає, що Департамент працює над посиленням ефективності механізму державно-приватного партнерства як одного з пріоритетних напрямків для залучення інвестицій і фокусує зусилля на модернізації, щоб максимально його застосовувати, коли дозволить безпекова ситуація в країні.

💬“Як свідчать дані опубліковані Frankfurter Allgemeine Zeitung, попри те, що війна в Україні все ще триває, інвестори з приватного сектору готові вкладати кошти в нові проєкти. Найбільш привабливі сфери це енергетика та виробництво насіння та посівного матеріалу, а також:

• швейцарська корпорація продуктів харчування Nestlé планує вкласти 40 млн євро у розширення заводу з виробництва локшини швидкого приготування

• ірландська компанія Kingspan збирається протягом 5 років побудувати новий завод в Україні вартістю 200 мільйонів євро

• німецькі Bayer AG і Fixit також оголосили про мільйонні інвестиції.

Бізнес та інвестиції будуть відігравати одну з вирішальних ролей після перемоги у відбудові країни. Державно-приватне партнерство стане одним із пріоритетних механізмів для залучення інвестицій в різні проєкти в інфраструктурі, соціальній сфері, та зокрема, в аграрному секторі. Причому, як на державному, так і на місцевому рівнях. Інвестиції — потужний сигнал впевненості в українській економіці, українському народі та в перемозі нашої України”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

и ещё 33