ПРОДОВОЛЬЧИЙ ФРОНТ: ПОНАД 1000 СУДЕН ВИЙШЛО З ОДЕСЬКИХ ПОРТІВ

🤝В Одеській області з робочим візитом перебуває Микола Сольський міністр аграрної політики та продовольства України з міжнародної командою партнерів:

✔Кястутіс Навіцкас, міністр сільського господарства Литовської Республіки;

✔Дідзіс Шмітс, міністр сільського господарства Латвійської Республіки;

✔Мадіс Каллас, міністр регіональних справ Естонської Республіки;

✔Володимир Боля, віце-прем’єр-міністр, міністр сільського господарства та харчової промисловості Республіки Молдова.

📢В порту Чорноморська начальник Одеської ОВА Олег Кіпер ознайомив керівників профільних аграрних міністерств з фактичним станом роботи портів.

💬«Станом на сьогодні з українських портів, що знаходяться на Одещині, вийшло 1001 суден – це 32,13 млн тонн агропродукції” – зазначив Олег Кіпер.

💬“Мінагрополітики та учасники зернового ринку розробляють альтернативні стратегії для продовження експорту агропродукції у випадку припинення роботи «зернового коридору». Ми готові до будь-якого сценарію розвитку подій. Зараз йде кропітка робота над питаннями транзиту української сільськогосподарської продукції Європою та співробітництва між Україною та країнами ЄС в аграрній сфері”, – підкреслив Микола Сольський Міністр аграрної політики та продовольства України.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА акцентує, що “на Одещині розпал жнив. Зараз найактуальніше питання порядку денного – як збувати врожай на світовому ринку. Збіжжя на вагу золота для країн, які потерпають від загрози голоду. Завдяки злагодженій роботі команди Офісу Президента зернова угода вже врятувала тисячі життів. Ініціатива Володимира Зеленського «Grain from Ukraine» стала не лише захистом світової продовольчої безпеки, а й допомогла врятувати та підтримати економіку України. До війни наша країна займала п’яте місце серед найбільших світових експортерів пшениці (10% світового експорту), третє – за експортом кукурудзи (12%) та друге – за експортом ячменю (15%). Зараз попри війну ми змогли експортувати 32 млн тонн агропродукції. З порту Чорноморськ вийшло 411 суден з 12,7 млн тонн агропродукції. З Одеського порту 320 суден з 9,58 млн тонн. З порту Південний 268 суден з 10,38 млн тонн відповідно. Зернова угода — яскравий приклад грамотної позиції. Українські аграрії, які сіють, збирають врожай, борються за свої землі, допомагають армії, добре розуміють що таке взаємна допомога і взаємна підтримка” – говорить Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

и ещё