ПРОПОЗИЦІЇ ВІД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЩОДО ПІДТРИМКИ ВИНОРОБНОЇ ТА ВИНОГРАДНОЇ ГАЛУЗІ ВРАХОВАНО!

❗Кабінет міністрів Україні вніс до Верховної Ради законопроєкт №9139 “Про виноград та продукти виноградарства”, який передбачає важливі й рушійні зміни в галузі виноградарства та садівництва України.

📢Обговорення цього законопроєкту проходило під час комітетських слухань аграрного комітету Верховної Ради України 14 березня, на яких Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА презентувала законодавцям напрацювання робочої групи від Одещини.

💬“Мета документа – імплементація регламентів ЄС у сфері виноробства та виноградарства, енологічних практик, використання вказівок вин та виробництва винних продуктів, створення єдиної державної інформаційної системи “Виноградарсько-виноробний реєстр”, яка включатиме відомості про: виробників винограду; виноробної продукції; виноградні ділянки; обов’язкові декларації та інші дані про виноробну продукцію, передбачені цим законом, внесення відомостей до якого має обов’язковий характер. Ми акцентували увагу також на необхідності запровадження перевірок виробництва виноробної продукції: від виноградного куща до кінцевого продукту з метою захисту як виноробів, так й кінцевого споживача”, – говорить Алла Стоянова.

📑Документом передбачено введення вимог для обігу вин та виробництва. Також він регламентує використання ароматизованих винних продуктів, продуктів виноробства та виноградарства. Законопроєкт вимагає, щоб географічні вказівки на винах відповідали сучасним правилам, що діють у Європейському Союзі. Норми документа не допускають купажування вина з імпортованим вином, виробленого в Україні напою. Також законопроєкт передбачає державну підтримку виноробства та виноградарства.

💬“Одещина – виноробна візитівка України. Рухаються реформи, втілюються нові законодавчі норми. Не змінюється одне – наша віра в перемогу і в те, що Україна все подолає, і виноградарство та виноробство Одещини буде успішно розвиватися і стане вагомою складовою частиною економіки нашої країни” – говорить Алла Стоянова.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!