РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОН: ПРАГМАТИЧНІ! ЧЕСНІ! РОБОТЯЩІ!

🤝21 березня у м. Роздільне відбулась робоча нарада під головування Алли Стоянової директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА “Актуальні питання агросектору Одещини”.

📢Головні теми:

– бронювання;

оподаткування;

– державна підтримка.

💬Начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько на початку зустрічі навів ключові показники району та зазначив, що “в другу посівну воєнного часу аграріями Роздільнянського району планується посіяти 57,5 тис. гектар ярих культур, із них 16,8 тисяч га зернових та зернобобових культур (яра пшениця-200,0 га, ярий ячмінь – 2700 га, горох – – 1450 га, кукурудза – 8 200,0 га та інші культури) та 40,0 тисяч гектар соняшнику.

Станом на сьогодні сільгосппідприємствами району вже засіяно 2677 га ярих культур, ярого ячменю – 1647 га, гороху – 1030 га, гірчіці-60 га, коріандра-260 га, льон – 50 га.

Тривають роботи щодо підготовки ґрунтів та внесення добрив. На сьогодні вже підживлено 14 тис. га озимих культур. Підготовка сільськогосподарської техніки для збору врожаю майже на завершальному етапі.

В районі під урожай 2023 року засіяно озимих зернових культур на площі 65,0 тисяч гектар” – говорить Сергій Приходько.

📜Участь у зустрічі прийняв ректор Одеського державного аграрного університету Михайло Брошков, який надав інформацію щодо сучасних можливостей агроосвіти.

💬Алла Стоянова акцентувала, що “в Україні посівна кампанія. Ви, наші аграрії, попри виття повітряної тривоги робите все для отримання майбутнього врожаю, розуміючи, що інакше не лише Україні, а й багатьом іншим країнам світу, до яких експортується наша продукція, може загрожувати голод. В нас з Вами зараз два фронти, де ми повинні здобути перемогу: військовий та економічний. На військовому наші найкращі трактористи стали відважними танкістами. Комбайнери, механіки, водії взяли до рук зброю, щоб захистити свої родини, своїх діточок, свою Батьківщину. Прості роботяги роблять власноруч нашу перемогу. А на економічному фронті ми з вами забезпечуємо тил.

Перекувати мечі на орала — це сьогодні, мабуть, найзаповітніша мрія не лише кожного українця, а й будь-якої людини на планеті. І ми зробимо це! І будуть вчорашні рашистські ракети й літаки мирно орати українські чорноземи під трудящими мозолястими руками українських селян!”.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!