ВЕБІНАР “РОЗБЛОКУВАННЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ”

❗️04 серпня 2022 року Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА провела вебінар, присвячений питанням розблокування податкових накладних.

📝Вебінар відбувся за ініціативою громадської організації “Аграрний радник”, за допомогою професійних юристів ЮК “АРМАДА” та за участю ДПС України в Одеській області.

🧰Головні спікери заходу:
✅Алла Стоянова – директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації.
✅Ігор Мунтяну – партнер Одеського офісу юридичної компанії “Армада”.
✅Денис Сухачов – заступник начальника відділу роботи з ризиками, моніторингу операцій та ризиків управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС в Одеській області.

📝Участь у вебінарі прийняли понад 165 керівників сільгосппідприємств Одещини.

Як зазначив під час відкриття заходу Ігор Мунтяну “наша головна мета – підтримати ділову активність бізнесу регіону у час війни”.

💬Алла Стоянова підкреслює, що “Нарешті ми вибудували комунікацію між учасниками всієї ланки роботи аграрного сектору, яка починається з проблеми звичайного фермера і закінчується рішеннями вищих керівних органів. Сьогодні агросектор отримав зворотній зв’язок від податківців – і ця коммуникація залишається на постійній основі.
ВзаємоДія – це найважливіший крок до ефективного результату праці. Ми розуміємо, що нашим аграріям потрібна допомога, юридичний супровід, щоб вони змогли вести бізнес в умовах воєнного стану для забезпечення надійного економічного тилу. На теперішній час одним з гострих питань для агробізнесу є блокування податкових накладних/розрахунків коригувань (РК) та віднесення платників до категорії ризикових. Тому нагальною темою нашої робочої зустрічі були питання розблокування реєстрації податкових накладних/РК, прийняття таблиці даних платника податків, інші питання з ПДВ.
Сьогодення є тяжким, у підприємців виникає багато питань, пов’язаних з податковими змінами. Найголовнішим кроком вперед стала спільна праця”.
💬Денис Сухачов акцентує увагу щодо реєстрації: “Реєстрація податкових накладних/РК у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків визначених п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України. Операційний день триває в робочі дні з 08 години 00 хвилин до 20 години 00 хвилин. Водночас, згідно з пп.69.18 п. 69 підрозд.10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VІ зі змінами та доповненнями тимчасово на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюється у робочі дні з 08:00 до 18:00 години.
Отже, у період воєнного стану платник податку не може зареєструвати податкову накладну/РК в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у тому числі, якщо такий день є граничним днем їх реєстрації.
📍Головне управління ДПС України в Одеській області завжди готове надавати кваліфіковану допомогу на звернення платників податків, використовуючи різні формати взаємодії.
Один з таких форматів співпраці – комунікаційна податкова платформа. Це якісна та оперативна комунікація з представниками інститутів громадянського суспільства та бізнес – асоціацій.
Детальніше за посиланням
https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603494.html
Телефон для довідок щодо проблемних питань реєстрації податкових накладних/РК в ЄРПН: (0482)300-298” – зазначив Денис Сухачов.

✍️На зустрічі висвітлювались також і питання змін у трудових відносинах на період воєнного стану та дуже важлива складова – фінансування агросектору в умовах обмеженого ресурсного забезпечення- можливості грантових програм для бізнесу.

👍Дискусія пройшла конструктивно та корисно для всіх учасників заходу.

Продовжуємо й надалі практику проведення таких зустрічей.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

Матеріали вебінару за посиланням https://www.facebook.com/112107041148632/posts/pfbid0p58qaeysKvHQejyLJh2RbGxqq5RJ7nNtV6z6imDdBWCKHzRVrikjpPAvWSSyXaJAl/