❗️ВИНОРОБИ УКРАЇНИ ЗАВОЙОВУЮТЬ СВІТ


⚡️В Україні стартує унікальний проект – «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Вже 30-31 серпня 2022 року у Києві в рамках цього ексклюзивного проекту відбудеться перший Всеукраїнський відбір амбасадорських «посольських» вин від національних виробників.
🍷Зразки вин, які незалежні експерти визнають найкращими, стануть «посольськими» винами та будуть представляти нашу країну в елітному культурному центрі вина La Cité du Vin у мальовничому французькому місті Бордо.

🥂«Українське вино – частина світової культурної спадщини вина» – це некомерційний, а іміджевий проект. Задля його підтримки й успішного втілення, дегустаційні та презентаційні заходи на високому державному і міжнародному рівнях відбуватимуться в Україні на регулярній основі. Україна для світової спільноти вино виробників відкриється як перлина виноробства. Завдяки старту цього проекту наші виноробні підприємства зможуть отримати міжнародну підтримку та це прискорить вихід виноградарсько-виноробної галузі України зі стану глибокої кризи, яка посилилась унаслідок військової агресії РФ в Україні.

👍Дегустацію для La Cité du Vin проведуть корпорація «Укрвинпром» як офіційний партнер-амбасадор Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin, спільно з Асоціацією сомельє України, Українським інститутом вина, за підтримки Мінкультури, Мінагрополітики, Мінекономіки, Міністерства закордонних справ, Держпродспоживслужби, Національної академії аграрних наук України.
Головні медіа-партнери проекту – Українська правда, Економічна правда.
✔️Довідково:
Щороку культурний центр вина La Cité du Vin приймає в середньому 400 000 відвідувачів зі 180 країн світу, а також понад 1000 французьких і міжнародних журналістів, 1100 груп і 400 приватних заходів, презентуючи відвідувачам історію світового виноробства та виноградарства.
💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин розповідає, як долучитись до проекту:

“по-перше, потрібно відібрати найкращі зразки своєї виноробної продукції і надати їх для участі у всеукраїнському відборі «посольських» вин, який відбудеться 30-31 серпня 2022 року у приміщенні НЦ «Український інститут вина» (м. Київ, вул. Васильківська, 37).
Вина, які переможуть, мають належати до однієї партії з винами, які будуть представлені у La Cité du Vin – у кількості не менше ніж 24 пляшки одного найменування.
По-друге, потрібно заповнити реєстраційну форму інформацією про зразки виноробної продукції, надані для участі у відборі (дегустації).
Звертаю увагу, що у разі перемоги і набуття зразків виноробної продукції, які надало підприємство, статусу «посольських» вин, переможець повинен забезпечити митне
оформлення та логістику доставлення до Франції” – акцентує Алла Стоянова.

🇺🇦ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!