СПІЛЬНА НАРАДА

11 червня на базі Одеської військової адміністрації та за ініціативою директора СЕЛЕКЦІЙНО-ГЕНЕТИЧНОГО ІНСТИТУТУ (СГІ) – НАЦІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРА НАСІННЄЗНАВСТВА ТА СОРТОВИВЧЕННЯ В’ячеслава Соколова відбувся семінар-нарада з питань організації та проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур. У тонкощах новітніх сортів рослин та особливостях проведення цьогорічної збиральної кампанії разом із керівниками сільгосппідприємств та фермерських господарств розбиралися представники аграрної команди Одеської ОВА під керівництвом голови Максима Марченко.

Програма семінару-наради складалась з двох частин – практичної та пленарної. Насамперед учасники заходу ознайомились зі здобутками запорізьких науковців у сфері селекції та насінництва галузі рослинництва. Не даремно в Україні близько половини посівних площ озимої пшениці займають сорти селекції СГІ.

Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОВА зазначила, що “наукові рекомендації – робота на перспективу. Надалі маємо працювати над укріпленням бази наших наукових підприємств, оскільки їх робота важлива та необхідна для одеських аграріїв, які працюють в умовах ризикованого землеробства. Прогрес у вирощуванні польових культур можливий лише з розвитком дослідницької справи”.

Також Алла Андріївна повідомила, що “збиральна кампанія на Одещини стартувала та саме наші аграрії першими в Україні вийшли у жнивні літні поля. В Ізмаїльському районі стартував збір озимого ячменю. В цілому до збирання, у 2022 році в Одеській області, підлягає 1 мільйон 061 тисяча гектар озимих зернових. Зокрема, 551 тисяча гектар озимої пшениці, 244 тисячі гектар озимого ячменю, 50 тисяч га ярого ячменю, 190 тисяч гектар ріпаку. Незважаючи на вкрай складні умови воєнного стану аграріям вдалося виростити врожай. Тепер головне, щоб була змога його зібрати та розв’язати питання збуту” – зазначає Алла Стоянова.

ДІЄМО РАЗОМ!

Фотозвіт за посиланням https://www.facebook.com/agrarnaodesschina/photos/pcb.195113599514642/195112579514744/