КОМАНДНА РОБОТА БУДУЄ ПЕРЕМОГУ

❗05 жовтня гостинно зустрічали Міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Сольського та делегацію Федеративної республіки Німеччини.

Незламні українські аграрії попри військові виклики не лише тримають економічний фронт держави, але й рятують світ від голоду. Зміцнення економіки, посилення експорту та відкриття за допомогою західних партерів нових можливостей в агросекторі — головні питання робочої наради.

✅Одещину представляли:

▪Андрій ФІГЕЛЬ, заступник голови Одеської ОВА;

▪Алла СТОЯНОВА, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА;

▪Родіон АБАШЕВ, начальник Ізмаїльської РВА;

▪Андрій АБРАМЧЕНКО, міський голова м. Ізмаїл;

▪Олександр ІСТОМІН, начальник Ізмаїльської філії ДП «АМПУ»;

▪Вадим ЧАЙКОВСЬКИЙ, заступник Голови Держпродспоживслужби України;

▪Володимир КУСТУРОВ, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області;

▪Михайло РІЗАК, заступник генерального директора компанії «Нібулон» із взаємодії з органами влади та з правових питань;

▪Захар МЄДВЄДЄВ – директор філії «Бесарабська» ТОВ СП «НІБУЛОН».

✅Міжнародна делегація:

▪Джем ОЗДЕМІР, Федеральний міністр продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина;

▪Мартін ЄҐЕР, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні;

▪Франк МЮЛЛЕР, референт відділу сільського господарства посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні;

▪Раймунд ЙЕЛЕ, керівник регіональних програм ФАО у Європі та Центральній Азії;

▪Терезія КЮБЛЕР, особиста референтка Федерального міністра;

▪Юліан МІТ, керівник відділу преси та роботи з громадськістю у Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина;

▪Штефан ФРАМКЕ, відділ преси та роботи з громадськістю Федерального міністерства продовольства та сілського господарства Федеративної Республіки Німеччина;

▪Антьє ФРЕЗЕ, керівниця відділу Сіхдної Європи, Центральної та Східної Азії Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина;

▪Крістоф ҐІЛЬҐЕН, спеціаліст відділу Сіхдної Європи, Центральної та Східної Азії Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина.

💥Першою локацією зустрічі став морський торговельний порт, який внаслідок російського обстрілу зазнав значних пошкоджень.

🙌Микола Сольський ознайомив членів делегації із ситуацією щодо постійних обстрілів критичної та портової інфраструктури півдня країни.

💬“Останні місяці південь України під ворожим прицілом щодня: ракети, безпілотні літальні апарати підло б’ють по зерновим терміналам та портовій інфраструктурі. Потрощені та згоріли ангари, зруйновані стратегічні об’єкти, а найстрашніше – поранені та загиблі наші люди. Ворог цілеспрямовано б’є по Дунайському кластеру, по експорту українського зерно. Але тримаємось. Тримаємось в тому числі завдяки міжнародної підтримки з боку друзів з Німеччини. Й це не гучні слова. Відносини з тими, хто підставив плече в надскладні часи переплавляються у дружбу, яка носить й економічний, й військовий, й соціальний характер підтримки. Та результат нашої взаємодії сьогодні дуже вагомий — відкриття фітосанітарної і ветеринарної лабораторії”, – підкреслив Микола СОЛЬСЬКИЙ.

💻В рамках робочої наради західним партнерам презентували роботу фітосанітарної й ветеринарної лабораторії, яку нещодавно відремонтували та оснастили сучасним обладнанням за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) за фінансової підтримки Європейського Союзу та Японії.

💬“Якість зерна має бути підтверджена, щоб бізнес мав змогу працювати легко. Дякую партнерам з Німеччині за всебічну підтримку. Разом нам вдалося побудувати систему фітосанітарного контролю для всього півдня України. Впевнений, що багато планів ще попереду”- додав Вадим ЧАЙКОВСЬКИЙ.

💬“Якщо порівнювати лабораторію з будь-яким аналогічним об’єктом в Україні, то стає вочевидь, що ми перші, хто отримав таке найсучасніше обладнання. Між технікою, що є в інших, та нашою – різниця в більше 20 років, а це вже інша цифрова реальність та можливості”, – акцентував Володимир КУСТУРОВ.

👊🏻Також члени делегації відвідали одного з найпотужних стейкхолдерів Дунайського кластеру. Підприємство, з найсміливішими працівниками, які працюють цілодобово наближаючи перемогу щодня.

💬“Агресор намагається всіляко знизити експортний потенціал України, але продовжуємо працювати: створено нові потужності в інтересах усього світу та України”, – говорить Михайло РІЗАК.

💬“Експортні потоки агропродукції спрямовуються у тому числі через Дунайський напрямок. Проте кожен ворожий обстріл означає зростання ризиків втрати вантажу й транспорту. Працюємо над тим, щоб не лише допомогти зберегти аграрний потенціал Одещини, а й створюємо можливості для розвитку”, – зауважив Андрій ФІГЕЛЬ.

💬“Ми зацікавлені у співпраці та зміцненні економічних відносин, що передбачає залучення інвестицій, організацію економічних місій, допомогу українським виробникам в організації експорту до ЄС», — наголосив Родіон АБАШЕВ.

💬“Нині кожен мріє про Перемогу й повернення до мирного життя. Бойові дії ще тривають, але в Україні започатковано чимало проєктів, які вже працюють на відбудову країни: відновлення інфраструктури, оснащення декільеох лабораторій, зміцнення експортних можливостей. Працюють всі: держава, бізнес та міжнародні партнери. За ці півтора роки війни ми пережили стільки подій, потрясінь, злетів і падінь, скільки не переживала більшість країн протягом століть. Економічні, соціальні та енергетичні кризи, екологічні катастрофи, трансформації всіх галузей.. Але, долаємо виклики разом. Єдність — запорука нашої перемоги. Держави – з бізнесом, бізнесу – з громадянами.

Стратегічним фундаментом відновлення має стати зміцнення експортної моделі розвитку.

Але, вона повинна бути орієнтованою не на сировину, як раніше, а на всі групи товарів.

Особливо на продукцію з високою доданою вартістю.

Щоденне посилення нашої економіки – це потужна переробка, зміцнення якої вже актівно втілюється в нашому регіоні”, – відмічає Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

и ещё 33