ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

📍22-23 вересня 2023 року в Одеському національному економічному університеті у змішаному форматі відбулася ІX Міжнародна науково-практична конференція «Економіко-правові аспекти господарювання: сучасний стан, ефективність та перспективи».

📢Представники 70 наукових установ та закладів вищої освіти України та зарубіжжя, в тому числі науковці Академії прикладних наук (м. Коніні, Польша) та Інституту економіки та управління державного університету імені Стефана Баторія (м. Скерневіце, Польща) взяли активну участь в обговоренні шляхів розвитку малого та середнього бізнесу різних галузей економічної діяльності у складних умовах та подальшого відновлення економіки нашої держави.

💬Ректор ОНЕУ, професор Анатолій Ковальов зазначив, що “конференція відбувається в надскладні часи для України, але кожний має бути на своєму місці та разом з ЗСУ наближати нашу перемогу”.

📜КЛЮЧОВІ ТЕМИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

✔Зміна прогнозних бізнес-моделей -ГАГАУЗ В. М., к.е.н., директор Департаменту оцінки та заставних операцій ПАТ Акціонерний банк «Південний», м. Одеса;

✔Перспективні напрями співпраці наукової спільноти Польщі та України щодо відновлення економіки України -ЧЕРНЯВСЬКА Т., доктор хабілітований, професор відділу Академії прикладних наук у м. Коніні, Польша;

✔Впровадження інновацій агробізнесу в умовах воєнного стану: економіко-правовий аспект – СТОЯНОВА А.А., аспірантка ОНЕУ, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА;

✔Класифікаційні ознаки природноресурсних активів національної економіки – КЛИНОВИЙ Д.В., к.е.н., с.н.с., доцент Інституту демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, м. Київ.

💬Андрій Андрейченко завідувач кафедри економіки, права та управління бізнесом ОНЕУ наголосив, що “співпраця наукової спільноти, бізнесу, держави — запорука відновлення та вдалого розвитку нашої держави. Доповідь Алли Стоянової викликає особливий інтерес, тому що містить практичні поради з відновлення України”.

📜Характерною особливістю доповідей, виголошених в рамках конференції, було домінування тематики наукових досліджень та розробок, спрямованих на подолання наслідків повномасштабного російського вторгнення, напрацювання шляхів динамічного розвитку економічного, інноваційного та суспільного потенціалу. Вагому частину наукових дискусій також займали презентації розробок матеріалів подвійного призначення та інших інноваційних проєктів.

💬“Відновлення – це прозорість, підзвітність, екологічна сталість та інноваційність. Наукова спільнота має міцно тримати свій фронт. Наука у воєнний час має розвиватись ще потужніше заради технологічного розвитку для відновлення економіки та здобуття перемоги України!”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛

ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!