ОВОЧЕВА СТОЛИЦЯ

💥19 липня в Ізмаїльській районній військовій адміністрації відбулась робоча нарада щодо розвитку овочівництва.

📌Ініціатором наради виступила Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💬“Аграрії Одещини адаптуються до кліматичних змін та воєнних викликів, розширюючи напрямки сільського господарства, зокрема зростає популярність овочівництва.

Це пов’язано із тимчасовою втратою Херсонської зрошувальної системи, а також, як наслідок, із великим попитом на овочі. Одещина зараз має великий потенціал розвитку агросектору.

Ми зібрали представників агропідприємств, які вже вирощують овочеві культури, зокрема томати, а також тих, хто готов їх вирощувати в майбутньому.

З врахуванням того, що одне з найбільших підприємств в Україні ПрАТ “Чумак” планує побудувати на Одещині нові заводи з переробки томатів на пасту, ми повинні запропонувати та презентувати всі можливості, що маємо”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

📜Посівна площа овочевих культур Одещини в сільгосппідприємствах складає 1489 га, в тому числі:

476,6 — томати;

307,1 — цибуля;

95,11 — морква;

81,87 — капуста;

22,75 — огірки;

434,4 — інші овочеві.

📍Нагадаємо, на Одещині успішно втілюється реформа щодо розвитку і розширення зрошувальних земель та поступово починає відбуватися зміна структури посівів. Це робить область ключовим постачальником овочів та кавунів для України.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

и ещё 12