ЄДИНІ! МІЦНІ! ПЕРСПЕКТИВНІ!

❗09 березня у м. Білгород-Дністровський за ініціативою Алли Стоянової директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА відбулась профільна нарада щодо перспектив створення об’єднання водокористувачів. Аграрії отримали професійні відповіді щодо юридичних та організаційних тонкощів створення об’єднання водокористувачів (ОВК).

💬“Наша стратегічна мета – забезпечити аграріїв Одещини якісною інфраструктурою: земля, зрошувальні системи, доступне фінансування” – говорить Алла Стоянова.

📜Ключові спікери:

✅Тарас Кот перший заступник голови Державної агенції меліорації та рибного господарства

✅Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА

✅Василь Самокиш голова Білгород-Дністровської РВА

✅Борис Бурлак начальник Білгород-Дністровського міжрайонного управління водного господарства

🙌Участь у заході прийняло понад 30 водокористувачів району.

🍀На сьогодні в Україні створено вже понад 10 ОВК. Одещина — лідер серед регіонів.

📚Згідно з законодавством, організації водокористувачів — це неприбуткові організації. Вони мають взяти на свій баланс об’єкти меліоративної системи нижнього рівня, що перебувають у державній або комунальній власності чи є безхазяйними, зокрема, насосні станції. Організації відповідатимуть за їх утримання та модернізацію. Таким чином, агровиробники, які використовують зрошення, отримують законодавчий інструмент, завдяки якому мають можливість інвестувати самостійно у зрошення або залучати інвестиції.

👍Алла Стоянова презентувала Дорожню карту створення ОВК Одещини.

💥У підсумку заходу, після отримання кваліфікованих відповідей прийнято стратегічне рішення – у Білгород-Дністровському районі буде створено єдину ОВК та вже утворена ініціативна група.

💬“ОВК – це початок позитивних змін, які відбуваються у сфері гідротехнічної меліорації. Утримання меліоративних систем перестане бути бюджетним тягарем і буде повністю відкритим для інвестицій та модернізації. Зміни, які так довго чекали агровиробники, зрештою відбудуться і система меліорації в Україні матиме всі юридичні умови для повноцінного функціонування та розвитку” – говорить Алла Стоянова.

📢10 березня відбудеться зустріч з аграріями Болградського району.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!