РОЗВИВАЄМО ОДЕЩИНУ РАЗОМ

03 листопада відбулось засідання постійної депутатської комісії обласної ради VIII скликання з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків.

Алла Стоянова зазначає, що “комісія відпрацювала усі питання оперативно при співпраці з Олегом Муратовим заступником голови обласної державної адміністрації та з керівниками структурних підрозділів ОДА. Злагоджена робота – гарантія успішного розвитку регіону. Адже ми чудово розуміємо, що за кожним папером стоїть людина, стоїть підприємство, яке сплачує відрахування до бюджету громад. І тому потрібно з усією відповідальністю підходити до розгляду питань.

Порядок денний:

✅Про лист КП «Облтрансбуд» від 02.08.2021 щодо виділення коштів з обласного бюджету на обслуговування гідротехнічної споруди зі з’єднання Куяльницького лиману з Чорним морем у сумі 125 000 грн.

✅Про дозвіл на спеціальне використання природних ресурсів (заготівлю очерету) фізичній особі-підприємцю Домніну Віктору Федоровичу у межах регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» у 2021 році.

✅Про лист Громадської організації «Стоп шлам» від 20.08.2021 щодо відкритого звернення жителів Миколаївської області до депутатів міських, районних, обласних рад та ВРУ стосовно припинення складування виробничих відходів (червоного шламу) Миколаївського глиноземного заводу.

✅Про науково-аналітичну записку ДУ «Інститут регіональних досліджень їм. МІ. Долішнього НАН України» від 07.09.2021 Хе 1/310 «Інституційне забезпечення контролю екологічного стану ґрунтів в Україні: проблеми, шляхи вирішення».

✅Про лист Авангардівської селищної ради від 24.09.2021 щодо залучення членів постійної комісії до участі у робочій групі обласної державної адміністрації з вивчення проблемних питань сплати екологічного податку за розміщення відходів на Одеському міському звалищі ТПВ-1 «Дальницькі кар’єри», земельного податку та визначення шляхів їх вирішення.

✅Про лист Дачненського сільського голови Одеського району Сича Руслана від 19.10.2021 щодо проведення заходів з вивезення залишків отруйних речовин з отрутосховища, що знаходиться на балансі ДП «Одеський морський торгівельний порт».

✅Про проєкт рішення обласної ради «Про звіт Одеської обласної державної адміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області за І півріччя 2021 року».

✅Про пропозиції до плану роботи обласної ради на 2022 рік, враховуючи питання для розгляду на пленарних засіданнях сесій, для розгляду на засіданнях постійної комісії, питання, що мають регуляторний характер.