50 РОКІВ ДОСЛІДЖЕНЬ! НАУКОВА ПЕРЛИНА ОДЕЩИНИ ІТІ «БІОТЕХНІКА» ВІДЗНАЧАЄ ЮВІЛЕЙ!

5 жовтня інженерно-технологічний інститут «Біотехніка» урочисто відзначив ювілей — 50 років.

Від імені голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького наукових співробітників привітали Олег Муратов заступник голови ООДА, Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин та Дмитро Савалюк заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів. Також привітати з урочистим ювілеєм приїхали колеги з різних куточків України.

Сергій Рафаїлович неодноразово підкреслював важливість підтримки та розвитку наукового потенціалу регіону. І як відзначили учасники заходу, саме завдяки тому, що Сергій Гриневецький очолив Одеську область, наукові установи відчули за довгий час допомогу з боку влади. Постановою Верховної Ради України від 16 грудня 2020 р. № 1092-ІХ «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році» ця подія відзначається на державному рівні, завдяки вагомому внеску колективу ІТІ «Біотехніка» НААН України у розвиток в Україні аграрної науки, біологічних систем виробництва і застосування засобів біологізації землеробства, створення впровадження комплексу науково-технічної, інженерно-технологічної та агробіологічної продукції.

Алла Стоянова у вітальному слові зазначила, що “за 50 років ІТІ “Біотехніка” довелося пережити багато. В історії інституту висвітлена історія нашої країни. Інститут гідно зустрічає ювілей. Починаючи свій науковий шлях від філіалу НВО «Агроприбор» зараз інститут став провідним у країни, центром науки, освіти, культури, суспільного життя та сьогодні Інженерно-технологічний інститут «Біотехніка» НААН України є головною науковою установою системи Національної академії аграрних наук України по пріоритетному напряму промислових біотехнологій виробництва і використання засобів біологізації землеробства. І в цьому є чимала заслуга директора ІТІ “Біотехніка” Валентини Крутяковой та наукового колективу, яких ми сьогодні нагороджуємо відзнаками та грамотами. Запорука вашого успіху — працездатність: унікальні лабораторії, неймовірні наукові дослідження, а головне – прагнення успіху для рідного інституту. Ми — одна команда та наша головна мета – координація зусиль науковців, бізнесу і влади заради розвитку Одещини!”

Подробиці та фоторепортаж за посиланням https://www.facebook.com/112107041148632/posts/138215125204490/