Зустріч Аллі Стояновой директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин з водокористувачами Одеського району

4 жовтня у с. Маяки Одеського району відбулась зустріч Аллі Стояновой директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин з водокористувачами Одеського району.

У ході зустрічі були обговорення питання про стан справ з використання водних ресурсів у сільськогосподарському виробництві в цілях реалізації стратегії зрошення.

Алла Стоянова підкреслила, що “багатогранність і гостроту теми, а також важливість тісної співпраці підприємств з територіальними громадами. ? Прийняття законопроєкту про ОВК (об’єднання водокористувачів) у другому читанні – найкращий варіант розв’язання проблем водозабезпечення агропідприємств Одеської області. Сьогодні катастрофічна нестача водних ресурсів перейшла в площину не лише економічної площини, а ще екологічної безпеки. Зміна клімату, підвищення температур — реалії сьогодення, які без впровадження зрошення обернуться для області більшими втратами. ?На зараз південь Одеської області знову знаходиться під загрозою посухи, про що свідчать офіційні дані про стан посівної. Врегулювати проблему можна лише одним шляхом – спільна згуртована робота влади та агробізнесу”.

Розвиваємо аграрну Одещину разом!