ГОСТРІ ПИТАННЯ, РОЗГОРНУТІ ПРОФЕСІЙНІ ВІДПОВІДІ, ВІДВЕРТИЙ ДІАЛОГ МІЖ ВЛАДОЮ ТА БІЗНЕСОМ

27 вересня в Болграді стартував «Агрофорум 2021: Південь і Північ». Як відзначають учасники, форум став унікальною платформою де аграрії порушили найважливіші питання розвитку АПК області.

Завдання заходу – визначити тенденції розвитку регіонального агробізнесу та знайти шляхи для збільшення державної підтримки аграріїв Одещини.

«Мета форуму – показати, що влада – надійний партнер бізнесу. Земельна реформа, механізм отримання компенсацій за держпрограмами, регіональна програма «Аграрна Одещина» – це лише частина блоків, які ми розглянули сьогодні з фермерами Бессарабії. Врегульовані земельні відносини спростять життя бізнесу і, по-перше, стануть гарантією захисту, а, по-друге, дозволять залучити не тільки гроші, але і сучасні технології, створити нові робочі місця, наповнити бюджети всіх рівнів. Пріоритет нашої діяльності, як Департаменту агрополітики, – забезпечення прямої держпідтримки малим і середнім аграріям. Це те, що виведе сільське господарство Одеської області на новий рівень», – зазначає Алла Стоянова, директор Департаменту агрополітики.

Ключові спікери форуму:
– Тарас Висоцький перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства;
– Степан Чернявський заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики;
– Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин;
– Геннадій Бамбура голова Болградської районної державної адміністрації;
– Олена Дадус заступник директора Департаменту – начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України;
– Олег Чижик заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю;
-Михайло Брошков ректор Одеського державного аграрного університету;
– Сергій Біленко член Ради Асоціації земельної спілки України;
– В’ячеслав Пономарьов директор Асоціації “Виноградарі та виновиробники України”.