НАУКОВЦІ ВИВЧАЮТЬ СТАН ЗАПАСІВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ НА ОДЕЩИНІ

З метою вивчення стану запасів водних біоресурсів та екологічних умов водойм Чорноморського регіону ДНУ “Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії” (ДНУ “ІРГЕМО”) розпочав виконання експедиційних робіт, під час яких буде зібрано первинні біологічні матеріали по основних видах водних біоресурсів, вивчено умови середовища.

29 лютого 2024 року науковці Чорноморського відділу ДНУ “ІРГЕМО” спільно з фахівцями Одеського рибоохоронного патруля провели експедицію по озерах ріки Дністер з метою визначення їх глибин на момент природної повені.

Попри те, що зараз рівень води дуже сприятливий для нересту щуки, проте спостерігається його різке падіння, що надалі може створити не дуже сприятливі умови для веснянонерестуючих видів риб.

Моніторинг динаміки умов середовища продовжується.

Нагадаємо, 28 лютого керівники профільних департаментів Одеської ОВА взяли участь в нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань розробки та реалізації програми розвитку галузі рибного господарства на 2024-2029 рр.

Наразі триває визначення рівня фінансування на реалізацію програми, що дозволить забезпечити сталий розвиток галузі рибного господарства Одеської області та населення якісною рибою та рибною продукцією.