РОЗВИТОК КОНЯРСТВА

❗28 вересня відбулось засідання робочої групи з питань сприяння розвитку галузі конярства.

📜Аналізуючи стан конярства в Україні, можна стверджувати що ця галузь тваринництва в останні роки суттєво змінюється за своїм станом, призначення та напрямками розвитку”.

📢Головне питання наради – впровадження державним підприємством «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» змін до Положення про ідентифікацію та реєстрацію коней, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 04 серпня 2023 року № 1490 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики України від 31 грудня 2004 року № 496», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2023 року.

З документом можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0362-05#Text

💬«Звертаю увагу, що на головній сторінці офіційного веб-сайту Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» змінено інтерфейс пошуку тварини за ідентифікаційним номером.

Пошук здійснюється шляхом вибору банера за посиланням у розділі «Пошук в ЄДРТ за ідентифікаційним № тварини» із переходом на публічний модуль перегляду інформації з Єдиного державного реєстру тварин – https://www.agro-id.gov.ua/reestr.edrt/edrt/.

Безумовно, конярство як галузь має розвиватися. Має бути комплекс заходів — це розвиток в селекції, виведення нових порід, державна підтримка галузі, популяризації коней на вітчизняному та закордонному ринках шляхом проведення виставок, аукціонів, виступів коней на міжнародних змаганнях», — підкреслює Алла СТОЯНОВА, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!