АГРОДОПОМОГА: 240 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО ДЛЯ ПІДТРИМКИ ЕКОНОМІКИ

📢Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської інформує, що завдяки укладанню угоди за програмою розподілу ризиків (Risk Sharing Program) між Приватбанком і ЄБРР українські підприємці отримають можливість взяти участь у новій програмі кредитування.

✅Відкривається п’ять напрямів кредитування:

• «КУБ» під заставу»: до 7 млн грн, що надаються на строк до 3 років під заставу рухомого / нерухомого майна;

• «На придбання основних засобів» (сільськогосподарської техніки, комерційного транспорту): від 100 тис. грн на строк до 5 років під заставу техніки, що купується;

• «Кредитна лінія»: до 50 млн грн на строк до 36 місяців під заставу рухомого / нерухомого майна;

• «Агросезон»: до 50 млн грн на строк до березня 2024 року;

• «Лізинг»: від 200 тис. грн на строк до 5 років без застави.

📑У разі відповідності позичальника всім вимогам ЄБРР можливе кредитування лише під поруку. Програма ЄБРР допускає можливість одночасно скористатись і державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Деталі за посиланням https://privatbank.ua/prohrama-yevropeyskogo-banku…

💬Алла Стоянова підкреслює, що “банківське кредитування – один з найважливіших фінансових інструментів, до якого звертаються аграрії, щоб покрити нестачу обігових коштів, оновити техніку, забезпечити господарство ТМЦ. Від роботи агросектору залежить не тільки продовольча безпека України, а й ціни та наявність продуктів харчування у країнах Південної Африки, Близького Сходу, Азії. Сьогодні кожна гривня працює на оборонну галузь країни. Тому нам важливо, щоб агропідприємства розвивалися. Для Одещини – це робочі місця та збільшення податків у бюджет”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!