ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА АГРАРІЇВ ОДЕЩИНИ ДІЄ

📌На сьогодні держава всіляко заохочує бізнес не зупинятися та продовжувати працювати на благо України в умовах війни. Яскравим прикладом є запуск грантових програми для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Однією із наймасштабніших стала державна грантова програма “єРобота”.

📜До проєкту входять агронапрямки:
✔гранти на будь-який мікробізнес; 
✔гранти на розширення чи створення підприємств у сфері переробки;
✔гранти на посадку садів; 
✔гранти на будівництво нових теплиць.

📢Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує, що станом на 06 липня 2023 року проведено виплати суб’єктам господарювання на загальну суму 21,9 млн грн. на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства та тепличного господарства.

💲З початку року в Україні 85 суб’єктів господарювання отримали 307, 8 млн грн. грантових коштів , в т.ч.:
✔242, 9 млн грн — розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства (72 отримувача);
✔64,8 млн грн. – розвиток тепличного господарства (13 отримувачів).

📢Станом на 06 липня 2023 року погоджено надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства наступним одеськім агропідприємствам:
✔ФГ «ГОЛД»
✔ТОВ «МРІЯ»
✔ТОВ «ДУНАЙСЬКИЙ АГРАРІЙ»
✔ФГ «ДАНИЛО І К»

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА підкреслює, що “війна створила багато викликів для садівництва, але садівники продовжують працювати та розвиватися. Це той сектор, який закладає основу для росту та швидкого відновлення, зокрема і після нашої України, якій так потрібна перемога. І успіхи на економічному фронті – одна з важливих її складових. Грантова програма для аграріїв “єРобота” реалізується на умовах співфінансування держави та отримувача гранту у співвідношенні 70 до 30 в межах суми, визначеної на один гектар посадки кожного виду культур: до 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень – за рахунок гранту; не менше 30 відсотків – за рахунок власних коштів (або кредитних) отримувача гранту.
✋🏻Отримувач матиме грант для висадки насаджень на площі від 1 до 25 гектарів за наявності розробленого проєкту саду на відповідну культуру. Коштами гранту можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проєктом висадки насаджень (закупівля саджанців, обладнання, систем поливу, добрив, тощо).
🤝Основною умовою для учасників програми є створення відповідної кількості нових робочих місць та провадити підприємницьку діяльність після висадки насаджень протягом не менше п’яти років і сплачувати до державного бюджету платежі з податків та зборів, пов’язаних з працевлаштуванням працівників відповідно до проекту висадки насаджень”, – говорить Алла Стоянова.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!