РИБАЛЬСТВО: ПРОФІЛЬНА НАРАДА

📌15 лютого відбулась профільна онлайн нарада щодо вирішення актуальних питань рибної галузі Одещини. Зустріч пройшла за ініціативою Алли СТОЯНОВОЇ директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

🤝Активну участь у заході прийняли керівництво Ізмаїльської районної адміністрації, голови громад та громадські профільні об’єднання.

💬Алла Стоянова зазначає, що “повноцінне функціонування економіки нашої країни та розв’язання питань продовольчої безпеки залежить від своєчасного наповнення внутрішнього ринку продукцією власного виробництва, зокрема рибою. Під час зустрічі ми акцентували на необхідності прийняття оптимального рішення з урахуванням поєднання безпекових та економічних аспектів. У зв’язку зі збройною агресією рф промисловий вилов у водоймах країни впав на понад 70 % у порівнянні з минулим роком. Водночас одним з факторів такого різкого падіння є заборона промислового лову на окремих ділянках водних об’єктів. Зокрема, на значній території Одещини. До нашого Департаменту звертаються громадяни, рибалки-промисловики та профільні асоціації щодо можливості розв’язання питання часткового обмеження вилову. Адже таке обмеження унеможливлює задоволення потреб населення, створює перешкоди для ефективного ведення бізнесу, спричиняє скорочення робочих місць. Наша мета — допомогти рибалкам Одещини зберегти підприємства, які наповнюють бюджети громад”.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!