ОБЛИЧЧЯ АГРАРІЯ НА ОДЕЩИНІ

Проводити жнива під ракетними обстрілами, щоб врятувати врожай та забезпечити країну хлібом. Ремонтувати трактори та збирати гроші на українські танки. Віддати під час кризи пальне військовим та з останніх ресурсів відправити на фронт продукти. Згідно з дослідженням, проведеним експертами Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), внаслідок війни понад чверть українських фермерських господарств були змушені скоротити або повністю зупинити сільськогосподарське виробництво. Але, всупереч всім викликам війни, аграрії Одещини надійно тримають економічний фронт.
Хто вони, ці люди, які одні з перших встали на захист держави та стали агрогероями? Розпочинаємо рубрику “ОБЛИЧЧЯ АГРОГЕРОЇВ ОДЕЩИНИ”.

“Повномасштабне вторгнення росії в одну мить розділило життя на “до” та “після”. Але, першочерговий шок змінився чітким усвідомленням головного рішення – ми маємо відстоювати свою країну. З перших днів війни ми розпочали активну волонтерську роботу: надали пальне військовим, зібрали запаси продовольства для фронту” – говорить Анатолій Артеменко директор ФГ “Гранат”, член правління Всеукраїнської аграрної ради.

Наша зустріч розпочалась не у робочому кабінеті, а у полі. “У кабінеті буваю не завжди, але ось на полі щодня. Аграрна армія працює лише тоді, коли бачить свого командира у дії», — помітивши наш погляд, відповідає Анатолій Іванович.

Народився Анатолій Іванович 19 січня 1967 року в селі Гвоздавка-2. Трудову діяльність розпочав трактористом у місцевому колгоспі. Повернувшись до рідного села після закінчення університету, організував та очолив одне з перших у районі фермерське господарство «Гранат», яке й до теперішнього часу розвивається і нарощує обсяги виробництва сільськогосподарської продукції і визнано одним з найкращих.

«Сонце встало – вже працюємо, сонце зайшло – ще працюємо» – саме так можна охарактеризувати робочий графік у «гарячу пору» Анатолія Артеменко.

«Можу показати і як працювати на тракторі, і як сіяти. Іноді доводиться механізаторів навчати на місці, у полі, наприклад, розповідати, яка має бути глибина та ширина ріллі під пшеницю. Ті, хто працює на землі, все це повинен знати, рослина байдужості до себе не терпить».

За час війни Анатолій Артеменко зібрав та віддав на потреби ЗСУ понад 20 автівок, тепловізори, бронежилети та амуніцію.
“Війна проти нашої країни – це війна проти продовольчої безпеки Європи та світу, це війна проти людства. Але, вистоїмо та витримаємо будь-який удар, бо ми захищаємо нашу рідну землю, наші родини. Ми вміємо та любимо працювати. І цей рік показав, що аграрний сектор області — це справжня єдина команда. У найскладніші часи нам допомогли Алла Стоянова директор обласного Департаменту, друзі з Всеукраїнської аграрної ради. А з нашого боку ми зробили все, щоб хлопцям на фронті було спокійніше. Країна з хлібом” – говорить Анатолій Артеменко.

Колектив цінує Анатолія Івановича за непересічну працьовитість, родина за щирість, а колеги за безмежне кохання до рідної Одещини та України.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!