ЗАСІДАННЯ БЮДЖЕТНОЇ КОМІСІЇ

❗29 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності Одеської обласної ради VIII скликання.

💥Одним з основних питань став розгляд проєкту рішення “Про наявність обставин непереборної сили на території Одеської області та затвердження переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин”. 📑Доповідачем виступила Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💬Алла Стоянова підкреслює, що “аграрії Одещини опинились в дуже непростій ситуації. Повномасштабне вторгнення рф має важкі наслідки для агросектору: блокування морських портів, проблеми з логістикою переміщення продукції, зниження цін на зерно, соняшник, сою і ріпак, та при цьому здорожчення у 2-3 рази цін на добрива, засоби захисту рослин, пальне та інші ресурси, які життєвонеобхідні агровиробникам. Більш того, погодні умови були несприятливими для росту та розвитку всіх сільськогосподарських культур. Формування врожаю озимих, ярих зернових та технічних культур відбувалося в умовах недостатнього вологозабезпечення, тривалого дефіциту ефективних опадів, незадовільного та критичного зволоження ґрунту, зниження відносної вологості повітря до 30% і менше та інших посушливих явищ. У податковому 2022 році частка сільськогосподарського товаровиробництва підприємств як платників єдиного податку четвертої групи становить менш як 75%, а частка іншої діяльності відповідно перевищує 25% – що складає загрозу на кінець року «злетіти» з четвертої групи форми спрощеного оподаткування. На мій погляд важливо допомогти аграріям Одещини, щоб вони мали можливість працювати й у 2023 році та забезпечити продовольчу безпеку як регіону, так і країни в цілому запропонували визнати наявність форс-мажорних обставин та затвердити перелік суб’єктів господарювання, які постраждали внаслідок таких обставин”.

👍Члени комісії одноголосно підтримали проєкт, запропонований Аллою Стояновою.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!