БЮДЖЕТНІ ДОТАЦІЇ

📍09 листопада відбулась чергова профільна нарада Міністерства аграрної політики та продовольства України з керівниками регіональних Департаментів. Одним з ключових питань — отримання бюджетних дотацій.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА зазначає, що “підтримка роботи українського бізнесу – важливе завдання для забезпечення економічної спроможності нашої країни протистояти викликам війни. Навіть у поточних надскладних умовах держава здійснює доступні кроки, аби підтримати підприємства, що опинились у скрутних умовах. За оперативною інформацією, на Одещини спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів отримали 4 підприємства за утримання 146 голів у сумі 773,8 тис. грн. та 144 фізичні особи за утримання 1010 голів корів у сумі 5 353 тис. грн.
Бюджетну дотацію на оброблювану одиницю угідь отримали 183 фермерські господарства в сумі 29 714,957 тис. грн. за обробіток 9585,47 га та 615 особистих селянських підприємств отримали кошти в сумі 24842,904 тис. грн. за обробіток 8013,84 га. Дані ще оброблюються, йде перевірка наданих документів”.

📩За інформацією Департаменту агрополітики ОВА, для того, щоб отримати кошти, необхідно мати у власності чи користуванні від одного до 120 гектарів землі сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.
✍🏻Бюджетна субсидія на гектар для сільськогосподарської діяльності становить 3 100 гривень на один гектар, але не більше ніж 37 2000 гривень для одного отримувача.
Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів надається у розмірі 5 300 гривень на одну корову, але не більше ніж 530 000 гривень для одного отримувача.
📩Заявку на отримання бюджетних коштів потрібно подати через особистий електронний кабінет Державного аграрного реєстру до 15 листопада 2022 року включно.
Перед поданням заявки аграрії мають зареєструватися в Державному аграрному реєстрі. Після реєстрації вся ключова інформація про виробника автоматично підтягується і може ним використовуватися.
💬Алла Стоянова підкреслює, що “сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті Державного аграрного реєстру в режимі реального часу. Ми вже почали отримувати інформацію в нашої профільної групи у вайбері “Аграрії Одещини” від фермерів, що кошті зачислені. Підтримка сільгоспвиробників Одещини та подальший розвиток аграрного сектору є особливо важливим у теперішній ситуації. Адже йдеться як про продовольчу безпеку країни, так і про робочі місця, податки та доходи до бюджетів різного рівня, а отже – функціонування економіки”.
💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ