ДІАЛОГ ВЛАДИ ТА БІЗНЕСУ

02 листопада за ініціативою директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алли Стоянової відбулась в рамках Агроподаткового штабу зустріч фахівців Головного управління ДПС в Одеській області з представниками аграрних підприємств регіону. Понад 100 керівників підприємств змогли отримати корисну інформацію.

🔴Головна мета заходу – роз’яснення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, відповідно до вимог постанови КМУ від 11.12.2019 року № 1165 (зі змінами та доповненнями).

📜Ключові спікери:

✔Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА;

✔Юрій Вдовиченко начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС в Одеській області;

✔Денис Сухачов – заступник начальника управління – начальник відділу роботи з ризиками, моніторингу операцій та ризиків управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС в Одеській області;

✔Ольга Пріступ – головний державний інспектор відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області.

💬Алла Стоянова зазначила, що “українці переживають непрості часи. Війна накладає відбиток практично на всі сфери життя. Не є виключенням і бізнес. Удари ворога по критичній та енергетичній інфраструктурі, знищення або пошкодження майна підприємств, криза на ринку праці спричинюють зниження темпів роботи субʼєктів господарювання, або й взагалі її зупинення. Держава, зі свого боку, від самого початку повномасштабного вторгнення рф запровадила низку рішень, які послаблювали навантаження на бізнес, зокрема, у сфері звітності й оподаткування. Необхідно повертати податковій системі функціонал (принаймні у значній його частині) наповнювача бюджету. Дуже вдячна колегам з Податкової за якісний діалог з бізнесом. Як відомо, останні зміни до Постанови КМУ №1165, які стались 12 жовтня 2022 року, скасували чинність кількох нормативних актів, один з яких визначав перелік ризикових кодів товарів і видів економічної діяльності. Отже, всі коди товарів та види діяльності стали ризиковими. Відповідно, у компанії було скасовано таблиці інформації, які убезпечували від блокування податкових накладних. Під час зустрічі представники ДПС поінформували, що у зв’язку із ситуацією готові максимально швидко та неупереджено розглянути всі кейси та звернення від компаній. Звернення зібрано та опрацьовуються”.

🔘Податківці проінформували про етапи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, детально зупинилися на питаннях щодо дій платників та ДПС у разі зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, прикладах типових ситуацій для застосування таблиці даних платника ПДВ, рекомендаціях щодо заповнення таблиці даних платника ПДВ, порядку дій платника та ДПС після подання таблиці даних платника ПДВ, а також відповіли на проблемні питання платників податків з якими представники бізнесу зверталися до податківців.

❗Нагадуємо, що Державна податкова служба України розробила презентаційні матеріали щодо дій платника податку на додану вартість у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Також, в податковій службі Одещини працює «гаряча лінія» з питань зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних: (0482) 300 386.📞

📌Крім того, у разі виникнення питань, представники бізнесу мають можливість звернутися до податківців використовуючи регіональну комунікаційну платформу (od.ikc@tax.gov.ua) на яку можна надсилати звернення.

Після отримання листа, з платником оперативно зв’язується координатор платформи для визначення формату відповіді та, за необхідності, дати проведення зустрічі з відповідальними особами профільних структурних підрозділів Головного управління ДПС в Одеській області.

✅Для отримання інформаційно-довідкових послуг із зазначених питань звертайтесь до Контакт-центру ДПС за телефоном 0-800-501-007 (обрати напрямок «9»).

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

Продвигать публикацию