УКРАЇНА БУДЕ З ХЛІБОМ!

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» працює у напрямку підтримки сільськогосподарських товаровиробників.

Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує, що головна мета програми – забезпечення посівної кампанії, а також підтримка та активізація підприємницької діяльності у період дії воєнного стану.

Станом на 18.04.2022 Одещина у лідерах з залучення кредитних коштів суб’єктами підприємництва – сільськогосподарськими товаровиробниками. А саме, з Одеської області 265 с/г товаровиробників залучили кредити у рамках програми, на загальну суму понад 729 млн грн. Майже кожному з аграріїв фахівці Департаменту надали технічну та інформаційну допомогу у правильному складанні пакета документів. У нас виведено окремі лінії для надання підтримки аграріям Одещини для участі у програмі “Доступні кредити 5-7-9″, консультації щодо бронювання працівників сільгосппідприємств тощо. Працюємо однією великою командою: це спеціалісти Департаменту, керівництво обласної військової адміністрації, аграрії, співробітники підприємств. Нас усіх об’єднала спільна мета – ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ”- акцентує Алла Стоянова.

Основні тези Програми «Доступні кредити 5-7-9%» з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників:

– Програма розширена на середні підприємства з річним доходом до 50 млн євро (раніше було 20 млн євро) та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн євро незалежно від кількості працюючих.

– Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва збільшена з 50 млн грн до 60 млн грн з урахуванням групи пов’язаних компаній.

– Процента ставка – 0% річних.

– Ціль кредитування:

інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки;

кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.

– Термін кредиту – 6 місяців.

– Термін подачі заявки на участь у програмі – до 31 травня 2022 року.

– Розмір кредитної гарантії – 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва).

Алла Стоянова пропунує представникам бізнесу та банківськам установам активно долучатися до реалізації програми. Аграрний фронт — запорука продовольчої безпеки країни. Україна буде з хлібом.