МІНАГРОПОЛІТИКИ ФОРМУВАТИМЕ ДЕРЖАВНУ ПОЛІТИКУ З ПИТАНЬ ПРОДОВОЛЬСТВА

Кабінет Міністрів України під час свого засідання 9 лютого передав формування роботи Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів від Міністерства економіки до Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.  

«Мінагрополітики отримало увесь необхідний для якісної роботи функціонал. Мова йде про формування державної політики у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції», – розповів Роман Лещенко.

Він підкреслив, що це рішення Уряду передбачає передусім об’єднання та кооперацію усіх фахових спеціалістів у межах одного міністерства, обмін даними та їх координацію.

Як зазначено в постанові, оскільки формування державної політики у сферах, де iï реалізацію забезпечує Держпродспоживслужба, здійснюється декількома міністерствами, та з метою ефективного виконання зазначених функцій спрямування та координацію Держпродспоживслужби буде здійснювати безпосередньо Кабінет Міністрів України.