ПОВЕРНЕННЯ ТЕХНІЧНОГО КОНТРОЛЮ СІЛЬГОСПТЕХНІКИ

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за повернення техогляду для сільськогосподарської техніки.
Відповідний проєкт закону №6070 “Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу” підтримали 234 народні депутати.

Законопроєктом знову запроваджується періодичний технічний контроль придатності до експлуатації технічних засобів для агропромислового комплексу, який скасували у 2014 році. 

Передбачена наступна періодичність та частота технічного контролю придатності до експлуатації технічних засобів:

  • для нових технічних засобів становить 3 роки з дати першої реєстрації (введення в обіг), потім кожні два роки після останнього технічного контролю;
  • для тих, що були у вжитку (у користуванні), технічних засобів становить 3 місяці з дати першої реєстрації (введення в обіг), потім кожні два роки після останнього технічного контролю.

Міністерству аграрної політики та продовольства України надаються повноваження затверджувати типи сільськогосподарських і лісогосподарських тракторів, їхніх причепів і змінного причіпного обладнання, систем, складових частин та окремих технічних вузлів. 
Також міністерство зможе призначати підприємства, установи й організації, які наділять повноваженнями реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку сільгосптехніки.