РОЗВИТОК ГРОМАД ОДЕЩИНИ

9 грудня відбулась конференція громад «Просторове планування розвитку територій» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). В рамках обговорення було представлено перший в Україні досвід з розробки комплексних планів просторового розвитку громад відповідно до нового законодавства на базі Пісочинської та Роганської громад у Харківській області.

Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин підкреслює, що “Головна мета заходу — надати громадам актуальну інформацію про чинне законодавство, прийняте для проведення просторового планування територій громад, ознайомити представників громад з практичними інструментами для успішної розробки і використання власних комплексних планів просторового розвитку. У підсумку захід став унікальним дискусійним майданчиком по обговоренню питань розвитку земельного законодавства між громадами та представниками влади.

Участь у конференції прийняли Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенка, директор місії USAID в Україні та Білорусі Джим Хоуп, директорка Програми USAID АГРО Ксенія Сидоркіна та перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Довідково: 24 липня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», пов’язаний зі стрімкими змінами й поліпшеннями для розвитку територіальних громад, а саме запровадженням комплексного планування розвитку територій об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ).