ОДЕЩИНА СВЯТКУЄ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

23 серпня директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Алла Стоянова взяла участь в урочистих заходах, присвячених святкуванням Дня Державного Прапора України.

Разом зі всією країною підняття величезного прапора України відбулось біля нового пасажирського термінала Міжнародного аеропорту “Одеса”.

Одеська область – одна з семи областей України з національного проєкту «НАЙБІЛЬШИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ».
Президент Володимир Зеленский привітав українців зі святом.
Сергій Гриневецький голова Одеської обласної державної адміністрації зазначив, що Державний Прапор України є символом суверенітету держави.
Одесити відзначили День прапора біля мерії, де зі святом всіх привітав Геннадій Труханов.

Дата 23 серпня була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Саме ж свято було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми “Про День Державного Прапора України” від 23 серпня 2004 року. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України й під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів. Встановлене свято з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують, як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці й достатку.

Алла Стоянова від імені всієї команди Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин бажає всім, щоб кожен день був сповнений радістю, теплом і новими здобутками. Добрі справи примножили славу рідної країни.

Своєю діяльністю, важливою для економічного та соціального розвитку Одещини, наша команда докладає зусилля до загальнонаціональної справи – розбудови нової європейської держави України. І ми вважаємо, що потрібно зробити все необхідне задля наповнення незалежності нашої країни справжнім змістом та наближення пори розквіту України.

Зі святом, шановні друзі!
З Днем Прапора!