Захист інтересів людей – ЗАГАЛЬНА МЕТА

11 серпня Алла Стоянова, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації з робочим візитом відвідала Ізмаїльський район.

Алла Стоянова провела нараду з метою вироблення механізму вирішення складних питань використання та охорони земель сільськогосподарського призначення, розташованих на території Вилківської і Кілійської громад.

Ініціатором зустрічі виступив голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев, участь взяли керівник Ізмаїльського окружної прокуратури Олександр Сара, перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Шарафаненко, начальник управління Держгеокадастру в Ізмаїльському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області Варвара Асадчих, начальник відділу № 4 управління з державного контролю за використанням і охороною земель в Ізмаїльському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області Яна Коробко, перший заступник Кілійського міського голови Наталія Чапраз, начальник юридичного відділу Вилківської міської ради Геннадій Зелінський, начальник відділу земельних відносин Вилківської міської ради Руслан Шкляєв, начальник відділу з питань земельних відносин, екології і природних ресурсів виконавчого комітету Кілійського міської ради Ольга Гаврилюк, депутати Ізмаїльської районної ради Ганна Кулачок і Ігор Лиманський, а також фахівці Ізмаїльської райдержадміністрації.

Ключовими темами наради стали:
– Кілійська громада: обговорення і пошук правових механізмів, які дозволять вирішити ситуацію з арештом земельних ділянок;
– Вилківська громада: захист інтересів навчальних закладів в питанні використання земель.

Як зазначає Алла Стоянова, директор Департаменту агрополітики «зустріч необхідна і дуже своєчасна. Інвентаризація землі – це шанс навести порядок. Земельна реформа приносить результати і дуже не хочеться, щоб загубилася суть реформи – закон, порядок, справедливість. Перш за все, необхідно навчиться жити не в звичних для багатьох «схемах і домовленостях», а в правовому полі згідно із законом. Наші громади повинні мати можливість не просто самостійно розпоряджатися землею, а ЕФЕКТИВНО розпоряджатися, щоб закладалися кошти під стратегічні проекти, розраховані на кілька років для розвитку громад».

Голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев підкреслив, що «координувати дії, відслідковувати і аналізувати результати, оперативно реагувати на негативні ризики – це спільне завдання району та області. Ми готові до діалогу, готові допомогти у виробленні дієвих механізмів».

Конструктивний діалог, всебічний аналіз ситуації і спільна мета – захистити інтереси жителів району, саме в такому руслі пройшла зустріч. Учасниками наради прийнято рішення 20 серпня провести розширене засідання за участю представників усіх громад Ізмаїльського району.