ХУРМА, ІНЖИР, ГРАНАТ: ЯК НА ОДЕЩИНІ МАЙОРІВЕЦЬ СТВОРИВ ЕКЗОТИЧНИЙ САД

У селі Майори Біляївської міської громади корінний мешканець Ігор Лень виростив сад, в якому ростуть понад 70 сортів екзотичних рослин.

Першою у саду Ігоря 7 років тому з’явилася актинідія. Згодом – гранат, хурма та інжир, які вже плодоносять.

Врожай екзотів чоловік починає збирати з другої половини серпня і до перших морозів. Вирощене реалізує на знаменитому одеському «Привозі».

Про власний досвід вирощування екзотики на Одещині та ефективні поради садівникам  Ігор розповідає на власному ютуб-каналі https://www.youtube.com/watch?v=o8Glnuv9AB4

У планах на майбутнє – створити у селі мальовничу екзотичну локацію для любителів фотосесій і смачних фруктів.

Розлогіше про досвід вирощування екзотичних рослин на Одещині, читайте у матеріалі за посиланням https://bilyayivka.city/articles/375722/majorivski-granati-hurmu-inzhir-prodayut-na-odeskomu-privozi-vse-z-ekzotichnogo-sadu-igorya-len

Нагадаємо, в рамках урядової програми «єРобота» через «Дію» можна подати заявку на отримання грантової допомоги у розмірі від 140 до 400 тис. грн за гектар на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства.

Подати заявку можна за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

Зазначимо, станом на 8 серпня 2024 року по Одеській області 6 підприємствам погоджено проекти надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Загальна сума по всім господарствам – 25 млн 212 тис. грн, а площа – 83,66 га.