ВІД ЛАНУ ДО СТОЛУ: ШЛЯХ УКРАЇНСЬКОГО ХЛІБА

🧑‍🎓Науковці ДП «ЕБ Дачна» презентували українським аграріям досягнення вітчизняної селекції.

🌱Одеські селекціонери розробили 72 сорти м’якої й твердої озимої пшениці та ячменю, яке дасть найкращий врожай в різних регіонах нашої країни.

🍜Зазначимо, що надалі вирощене зерно твердої пшениці йде на виготовлення макаронних виробів. Науковці наголошують, що воно краще за італійські сорти.

🌾Також на демонстраційному полігоні селекціонери представили озимий та ярий ячмінь, що є однією з ключових експортних культур.

🥯🥖🍞Нагадаємо, що сьогодні кожен другий буханець хліба в Україні випікається з борошна, яке отримане з пшениці одеської селекції.

https://fb.watch/sDKEe3-GR2/