ВІД ЛАНУ ДО СТОЛУ: ШЛЯХ УКРАЇНСЬКОГО ХЛІБА
Науковці ДП «ЕБ Дачна» презентували українським аграріям досягнення вітчизняної селекції.
Одеські селекціонери розробили 72 сорти м’якої й твердої озимої пшениці та ячменю, яке дасть найкращий врожай в різних регіонах нашої країни.
Зазначимо, що надалі вирощене зерно твердої пшениці йде на виготовлення макаронних виробів. Науковці наголошують, що воно краще за італійські сорти.
Також на демонстраційному полігоні селекціонери представили озимий та ярий ячмінь, що є однією з ключових експортних культур.
Нагадаємо, що сьогодні кожен другий буханець хліба в Україні випікається з борошна, яке отримане з пшениці одеської селекції.