АГРОБЮЛЕТЕНЬ: ВИПУСК №25

📢Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА пропонує аграріям Одещини ознайомитися з новим випуском агрометеорологічного бюлетеня за першу декаду вересня 2023 року.

💬Алла СТОЯНОВА директор Департаменту зазначає, що “Україна у світовому масштабі залишається одним із високо потенціальних сільськогосподарських районів. Аграрний сектор формує основну частину продовольчих ресурсів. Агрометеорологічні умови вирощування сільськогосподарських культур в Україні характеризується великим різноманіттям по території. Континентальність клімату країни обумовлює можливість виникнення засух, суховіїв, пилових буревіїв,

сильних морозів, пізніх весняних та ранніх осінніх заморозків та інших несприятливих для сільського господарства явищ природи, які викликають значні втрати врожаю. Для зменшення економічних збитків через несприятливі погодні умови, для більш повного та раціонального використання ґрунтово-кліматичних ресурсів території у сільськогосподарському виробництві проводиться гідрометеорологічне забезпечення. Вивчення та аналіз даних дає змогу аграріям розраховувати посівну. Прошу сільгоспвиробників ознайомитися з новим випуском”, – говорить Алла Стоянова.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!