ШКІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ: ОНЛАЙН КУРСИ

❗У рамках реформи шкільного харчування, яка ініційована першою леді України Оленою Зеленською, Мінагрополітики за підтримки Держпродспоживслужби та проекту EU4SaferFood розробило спеціальні безкоштовні онлайн курси. Відтепер персонал дотичний до дитячих їдалень, керівники шкіл і дитячих садочків, та батьки можуть пройти навчання з практичного впровадження норм харчового законодавства у закладах освіти.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА звертає увагу на те, “щоб випускати безпечні харчові продукти, операторам ринку необхідно мати базові знання з харчового законодавства. Персонал, який обробляє, готує та подає страви в харчоблоках закладів освіти, також повинен мати достатній рівень знань. Курс безкоштовний. Все, що знадобиться, – доступ до мережі інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій. По завершенню курсу буде надано сертифікат. Безпека дітей – найбільша турбота батьків та держави” – говорить Алла СТОЯНОВА.

📑Навчання включає два курси. Базовий курс: «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства» та поглиблений: «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР».

✔Курси призначені для:

✅керівників та засновників навчальних закладів;

✅працівників, які відповідають за розробку та впровадження процедур на основі принципів системи НАССР у їдальнях шкіл та дитячих садків;

✅персоналу, який обробляє, готує або подає їжу у їдальнях шкіл та дитячих садків, а також обробляє та готує їжу в інших установах для шкільних і дитячих їдалень;

✅батьків, які цікавляться системою шкільного харчування.

💻Під час навчання учасники отримають відповіді на такі питання:

– які вимоги харчового законодавства до організації харчування в закладах освіти?

– з якими нормативними актами в сфері безпечності харчових продуктів треба ознайомитися?

– як раціонально розподілити обов’язки між усіма зацікавленими організаціями?

– як уникнути непотрібних затрат коштів та часу?

– як правильно організувати та вести документування?

– програми-передумови (гігієнічні вимоги) – як впровадити і хто за що відповідає?

– які особливості застосування принципів НАССР у закладах освіти?

Протягом 5 тижнів з дня відкриття курсів, учасники мають можливість звернутися до авторів курсу із запитаннями або поділитися власними думками у розділі «Обговорення».

📜Курси будуть у постійному доступі для всіх бажаючих. Зареєструватися на них можна за посиланням https://prometheus.org.ua/…/course-v1:Prometheus+HACCP…

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!