СПІЛЬНА РОБОТА

📌02 серпня 2023 року під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні відбулась нарада з питань розвитку гідротехнічної меліорації земель з представниками структурних підрозділів агропромислового розвитку обласних військових (державних) адміністрацій та за участі Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

📜Головні питання:

✅Розробка місцевих цільових програм на виконання Стратегії розвитку галузі рибного господарства України на період до 2030 року.

📑Перезавантаження рибної галузі, подолання корупції та збільшення надходжень до бюджетів громад – основні завдання «рибної реформи».

На цьому наголосив під час наради заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня. Він зазначив, що реформа, зокрема, передбачає низку нововведень, наприклад, прозора робота Єдиної державної електронної системи управління рибною галуззю «Є-риба».

В ході наради також розглядались шляхи розвитку рибної галузі Одещини. Зокрема, Інвентаризація та паспортизації водних об’єктів, а також зариблення природних водойм.

✅Реформа гідротехнічної меліорації земель та реалізація Закону України «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Одеська область – лідер з впровадження реформи гідротехнічної меліорації земель серед регіонів України.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА в ході наради підкреслила, що “обласна військова адміністрація активно сприятиме продовженню меліоративної реформи на Одещині, оскільки у цьому безпосередньо зацікавлені сільгоспвиробники, які працюють на меліорованих землях і у важких умовах воєнного часу потребують дієвої державної підтримки”.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!