МІЦНА КОМАНДА: РОЗВИТОК ГОРІХОВОЇ ГАЛУЗІ

📍30 травня у м. Балта відбулась масштабна подія в галузі садівництва – Міжнародна науково-практична конференція “Інноваційні технології вирощування фундука та мигдалю”.

З вітальним словом на початку конференції до учасників звернулась Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💬“Горіх – це експортна культура, яка приносить валютні надходження до державної скарбниці. До війни Україна посідала третє місце у світі з валового збору горіха та перше місце в Європі з експорту волоського горіха. Сучасні агрономічні рішення, інноваційні схеми живлення та високотехнологічна культура виробництва — це складові успіху всіх, хто займається горіховим садівництвом. На сьогодні держава надає можливість брати участь у низки ефективних програм, які спрямовано на підтримку агросектору. Які гранти можна отримати?

✔ Своя справа – програма мікрогрантів до 250 тис. грн.

✔ Новий рівень – програма грантів для переробних підприємств до 8 млн грн.

✔ Свій сад – програма грантів до 400 тис. грн за гектар.

✔ Своя теплиця – програма грантів до 7 млн грн за 2 гектари.

Долучайтеся до програми, відкривайте власну справу та підтримуйте економіку України” – наголосила Алла Стоянова.

🔱 Горіхівництво сьогодні – один з найперспективніших напрямів садівництва для українського фермера, тому значна частина конференц-дня була присвячена саме закладці, вирощуванню горіхового саду та переробці продукції.

Під час конференції учасники отримали унікальну інформацію про розвиток садівництва, почули технології та реальний досвід з перших вуст – від європейських та вітчизняних експертів, селекціонерів, виробників технологій, техніки і посадкового матеріалу, переробних підприємств, експортерів.

💬«Горіхи – сухостійна багаторічна культура. Південний регіон став епіцентром посушливості, що дозволяє вирощувати горіхи без зрошення. На сьогодні горіхівництво дуже рентабельна галузь, продукція якої має попит, як на зовнішньому, так і внутрішньому ринках, а також має високу ціну. За цією сферою майбутнє», — розповіла директор Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН України доктор наук Раїса Вожегова.

📑Під час конференції було підписано Угоду про співпрацю між науково-дослідним інститутом плодівництва та чаївництва Міністерства сільського господарства Республіки Азербайджан та Інститутом кліматично орієнтованого сільського господарства НААН України.

🤝Окрім теоретичної частини, на горіхівників очікувала можливість відвідати маточно-черешковий сад фундука та мигдалю СФГ ім. Академіка Унанова.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

и ещё 74