НОВА ЕПОХА ЗРОШЕННЯ

🔴14 листопада відбувся вебінар “Нові можливості для водокористувачів – створення ОВК. Законодавче регулювання, дорожня карта створення та функціонування ОВК” за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА підкреслює, що “Одещина страждає від посух, в нашому регіоні, на жаль, зростають темпи опустелювання і висихання водойм. Це свідчить про здорожчання сільськогосподарської продукції з будь-якої позиції: або через дефіцит товарів через зменшення родючих ґрунтів, або через додаткові витрати аграріїв. Вирішення питання — створення неприбуткових організацій водокористувачів (ОВК) — аграрних підприємств, що застосовують воду для зрошення. Їм буде безплатно передано в управління меліоративну інфраструктуру нижчого рівня, об’єкти меліоративної мережі

💬❗Звертаю увагу, що законодавчо чітко визначено процедуру реєстрації, набуття та припинення членства в ОВК, повноваження та права організації. ОВК за власний кошт ремонтуватимуть та будуватимуть нові зрошувальні системи. У них буде право сформувати тарифи за послуги зрошення та графік і об’єми подачі води. А також у ОВК буде визначена територія її обслуговування і вона зобов’язана прийняти в об’єднання будь-якого користувача з цієї площі. Водночас вимоги до власників земель чи аграріїв бути членами ОВК немає. ОВК приймає у користування інфраструктуру безоплатно й усі дані про ОВК з мережами будуть внесені до Держгеокадастру”, – говорить Алла Стоянова.

📑Під час вебінару експерти ретельно розглянули законодавчі умови, етапи створення та функціонування організацій водокористувачів для збільшення спроможності агровиробників в управлінні, відновленні та модернізації меліоративної інфраструктури. Учасники заходу матимуть змогу отримати відповіді на всі запитання щодо впровадження ОВК.

📢Модератор заходу — Сергій Кубах, керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Спікери:

✔ Тарас Кот, перший заступник голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України

✔ Михайло Соколов, радник Міністра аграрної політики та продовольства України

✔ Руслан Кальницький, юридичний радник ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада»

✔ Вікторія Кіпріянова, юридичний радник ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» з земельних питань

• Михайло Хорєв, юридичний радник ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада»

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!