ПІДСУМКИ СЕЛЕКТОРНОЇ НАРАДИ

5 липня в Одеської обласної державної адміністрації відбулась селекторна нарада під головуванням Максима Марченко. Команда Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин взяла участь у повному складі в онлайн режиме.
Розпочалась нарада з доповідей начальників районних військових адміністрацій Одеської області щодо поточної ситуації в кожному районі.
Всі громади області знаходяться в постійній комунікації з оперативним штабом Одеської обласної військової адміністрації та виконують поставлені завдання. Основні підприємства району, малий та середній бізнес поступово відновлюють свою роботу. На території області утворені логістичні центри, в яких створюються запаси продуктів харчування.
Також розглядалось питання перевірки бомбосховищ. Максим Марченко відзначив кращий рівень підготовки Подільського району та запевнив, що перевірки будуть тривати й далі.
В ходу наради розглядались дані збиральної кампанії та проведення інформування аграріїв Одещини стосовно нової державної програми по наданню грантової підтримки
Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОВА звертає увагу що “Кабмін запустив проект “єРобота”, в рамках якого українцям роздадуть гранти на освіту та власний бізнес. Вже сьогодні через “Дію” можна подати заявку на здобуття гранту для створення власного бізнесу, а також для отримання нових умінь у новій кар’єрі.Проект складається із шести різних програм:
– Гранти на будь-який мікробізнес у розмірі до 250 тис. грн.
– Гранти до 8 млн грн на розширення чи створення підприємств у сфері переробки.
– Гранти на посадку садів – до 400 тис. грн на 1 га.
– Гранти на будівництво нових теплиць – до 7 млн грн.
– Гранти для стартапів у IT.
Гранти на навчання нових навичок у сфері інформаційних технологій.
За детальною інформацією стосовно грантів підтримки агросектору можна звертатись до нашого Департаменту” – додала Алла Стоянова.

ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!