ІНВЕСТИЦІЇ В АГРАРНИЙ СЕКТОР

Відбулася зустріч Міністра агрополітики Романа Лещенка та представників трьох ізраїльських іригаційних компаній: NaanDanJain Irrigation Ltd, Netafim та Rivulis Irrigation

Основна мета зустрічі – обговорення залучення інвестицій та реалізація спільних аграрних проектів, зокрема, зрошення.

Роман Лещенко презентував представниками ізраїльських компаній «Концепцію реформування водної галузі України». Міністр зазначив основні пріоритети в роботі відомства в рамках реформування водної галузі:• Забезпечення поступового покращення води у джерелах водопостачання, а отже і питної води;• Впровадження дійової системи управління за басейновим принципом;• Забезпечення можливості фінансування екологічних проектів, важливих для річок;• Запровадження прозорої і зрозумілої системи управління водними ресурсами.

Міністр також зазначив, що очікується ухвалення законопроекту №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», який активізує розвиток зрошення в Україні та прискорить інвестиції в приватний сектор АПК нашої держави. Сторони обмінялися інформаціями та домовилися про низку наступних зустрічей для обговорення подетальних планів можливої співпраці.

Зустріч відбулась за участю Посла України в Державі Ізраїль Євгена Корнійчука, керівництва Державного водного агентства України, Ділової Ради «Україна-Ізраїль», «Української аграрної ради», представників Мінагрополітики, Посольства Ізраїлю в Україні, бізнесу та міжнародних фінансових організацій.