ЕФЕКТИВНИЙ АНАЛІЗ, КОНСОЛІДАЦІЯ ЗУСИЛЬ, РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ: ПІДСУМКИ АПАРАТНОЇ НАРАДИ

23 жовтня відбулась щотижнева апаратна нарада Одеської обласної державної адміністрації під керівництвом Олега Муратова заступника голови.

Активну участь в обговорені порядку денного прийняли Світлана Фабрикант, Константин Гой, керівники структурних підрозділів ОДА, обласні депутати, представники громад.

Алла Стоянова зазначила, що “ефективний аналіз стану кожної галузі, консолідація зусиль між обласної владою, громадами та бізнесом показують високу результативність. Ключові питання сьогоднішньої наради – освіта та енергобезпека Одещини. Щодо дітей, то за останній рік освіта Одещини вийшла на новий рівень: обласна освітня програма є найефективніше реалізованою та не зважаючи на непрості умови карантину та пандемії на освітянській карті України Одещина завжди була й буде помітною «зірочкою». У нас одна спільна мета – це виховання молодого покоління: освідченого і здорового. Цікавий аспект – професійна освіта.

Зокрема, в аграрних ліцеях області. У блоці питань енергобезпеки ми обговорили актуальні аспекти початку опалювального сезону”.

Доповідачі:

✅Олександр Лончак директор Департаменту освіти і науки

✅Антон Шалигайло директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності

Основі тези:

✅Освіта:

?у 2021 році в області створено 60 закладів опорної освітизабезпечення діяльності опорних закладів

?оптимізація закладів загальної середньої освіти

?аналіз діяльності закладів професійної освіти

?вартість підготовки одного учня та ін.

У ході обговорення Світлана Фабрикант заступник голови ОДА зазначила, що зараз триває всебічний аналіз та активна підготовка програми “Освіта Одещини”, яку вже на найближчий сесії винесуть на розгляд депутатського корпусу.

✅Енергобезпека:

?заходи з нейтралізації загроз в енергетичній сфері

?забезпечення підприємствами теплової генерації розрахунків за використаний природний газ

?розвиток біоенергетики у регіоні

?розвиток виробництва альтернативних видів палива

?використання регіонального потенціалу відновлюваних джерел енергії та ін.

Олег Муратов звернув увагу присутніх на питання завершення будівництва ПЛ 330 кв “Новоодеська-Арциз”, що дозволить розв’язувати проблему енергозалежності країні від Республіки Молдови. Це один з пріоритетних проєктів по південному регіону згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів Україні від 16 грудня 2020 року №1581-р “Про затвердження переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів до 20243 року”. У січні 2021 розпорядженням голови ОДА Сергієм Гриневецьким була створена робоча група з оперативного відпрацювання питань у ході реалізації проєкту.