ВІД СЛОВ ДО ДІЇ: ПРОЄКТІ ПО РЕКОНСТРУКЦІЇ СИСТЕМИ ЗРОШЕННЯ

21 жовтня у Одеської області зустрічали Романа Лещенко Міністра аграрної політики та продовольства України.

Візит Міністра стартував з хороших новин для аграріїв Одещини: пропозиція Алли Стояновой директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин щодо надвисоких затрат фермерів за споживання електроенергії з метою використання для зрошення та необхідність перевести користувачів на першу категорію споживання підтримано.

Роман Лещенко у рамках візиту зустрівся з керівництвом області, оглянув посіви кукурудзи і систему поливу в Біляївському районі, а також відвідав завод «Іригатор Україна».

Ключові тези візиту:

✅Роман Лещенко наголосив про домовленість з Європейським банком реконструкції та розвитку відносно надання суми майже 100 млн доларів з метою меліорації мінімум 45 тисяч гектарів вищезгаданої системи. Строк дії програми – 4 роки.

✅Заступник голови облдержадміністрації Олег Муратов підкреслив “без меліорації немає перспективи сталого розвитку галузі, особливо з урахуванням змін клімату. Загалом на відродження Нижньодністровської системи держава планує витратити близько 600 мільйонів гривень”.

✅Алла Стоянова директор Департаменту АПК зазначає, що “реконструювання системи зрошення Одещині стало можливо завдяки злагодженої роботі команди голови ОДА Сергія Гриневецького. Зараз ми знаходимось на етапі підготовки проєктно-кошторисної документації на 12 об’єктів, а саме:

✔Капітальний ремонт міжгосподарських каналів гідротехнічних споруд та технічне переоснащення насосної станції Мичуринської РЗС

✔Капітальний ремонт міжгосподарських каналів гідротехнічних споруд та технічне переоснащення насосної станції Ліськівської РЗС

✔Капітальний ремонт магістрального трубопроводу Ташбунарської ЗС

✔Реконструкція насосних станцій НСП-1, НСП-2, НСП-3, НСП-6 Суворовської ЗС

✔Капітальний ремонт міжгосподарських каналів гідротехнічних споруд Кілійської РЗС

✔Реконструкція магістрального каналу Ізмаїльської ЗС

✔Капітальний ремонт та технічне переоснащення насосних станций ЗНС-7 та ЗНС-6 Татарбунарської ЗС

✔Капітальний ремонт та технічне переоснащення НС-1 “Перемога” Котловинської ЗС

✔Капітальний ремонт напірного трубопроводу НСОКП — НС “Банівка” Банівської зрошувальної системи

✔Реконструкція магістрального каналу Нагірняньскої зрошувальної системи

✔Реконструкція насосних станцій та гідротехнічних споруд Білгород-Дністровської зрошувальної системи

✔Реконструкція насосних станцій НС-1 та НСП-2 та гідротехнічних споруд Троїцько-Граденицької ЗС

Нам потрібно не лише відновити старі меліоративні системи, але головне – створити сучасну інноваційну агроінфраструктуру” – підкреслює Алла Стоянова.

РОЗВИВАЄМО ОДЕЩИНУ РАЗОМ!