АГРОЕКОНОМІКА УКРАЇНИ: ІМПУЛЬС ДО РОЗВИТКУ/ОДЕЩИНА НА МІЖНАРОДНОМУ МАЙДАНЧИКУ

13 жовтня розпочалась робота триденної міжнародної конференції «Розумне економічне планування та промислова політика», яка відбувається у Туреччині у м. Анкара. Україну на міжнародному майданчику представляє Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації.

Організатор – Технічний Університет ОSTІМ. У конференції беруть участь спікери та науковці з Японії, США, Швейцарії, Італії, Малайзії, Сінгапуру, Швеції, Турецької Республіки, Північного Кіпру, Гамбії та інших країн світу.

Ключові теми конференції:

✅ нова аграрна економіка (МАЕ 5)

✅ поширення агропромисловості

✅ джерела зв’язку між промисловістю та високотехнологічними послугами з продуктивністю та ефективністю

✅ можливості індустріалізації, орієнтовані на послуги для країн, що розвиваються

✅ різноманітність та етапи шляхів індустріалізації за часом, регіонами та країнами

✅ типи успішної індустріалізації, політика та практика ранньої індустріалізації.

“Наша головна мета – перехід національної економіки на нову модель інноваційної індустріалізації, провідним орієнтиром якої виступатиме формування сприятливих передумов для підвищення конкурентоспроможності економіки України. Залучення інновацій та інноваційних засобів у процес функціювання сільськогосподарських підприємств може підвищити конкурентоспроможність та поліпшити інвестиційну привабливість агропромислового комплексу на міжнародній арені. Висловлюю щиру подяку за можливість взяти участь у такому масштабному і важливому заході Юрію Дімчиогло, раднику голови ООДА та представникам Турецького агентства зі співпраці та координації (TİKA)” – зазначає Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА