ВІД ВИНОГРАДУ ДО ПЛЯШКИ: ЯК НА ОДЕЩИНІ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ВИНО
На півдні Одеської області молоде виноробне підприємство здійснює повний цикл виготовлення вин – від винограду до пляшки. Знаходиться воно у селі Озерне Саф’янівської громади Ізмаїльського району.
Тут виноградники сорту піно висадили у 2013 році на площі 57 гектарів. У поточному році провели крапельне зрошення, що в рази збільшило об’єми врожаю.
Завдяки новим технологіям та сучасному обладнанню виноробне підприємство «Chateau pinot» випускає ряд сухих вин вищої якості. Крім того, підприємство допомагає своїм колегам – виноробні, яка постраждала від російської агресії.
Детальніше дивіться за посиланням https://www.facebook.com/share/p/zjGup9JFg594wFr7/
Нагадаємо, виноградарство Одещини це:
18 214 га – площа насаджень;
141,1 тис. тонн – обсяг виробництва у 2023 році;
80 ц/га – середня врожайність;
164 – виноградарських підприємства.